Öne Çıkanlar Hakkari elazığ Hadise malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis Haluk Kürkçü COVİD Hadis Russia

CHP'li Tüm: Emek Hakkı Kutsaldır, Yok Sayılamaz

CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm, “Emeği sermayeye üstün kılan, bizzat insanın  bedensel ve düşünsel gücüdür. Hak edilmiş alın teridir. Yani “İnsan “ olma özelliğidir.” dedi. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Mehmet Tüm Ülkede oluşan zenginliklerden emekçilerin yeteri kadar pay almadığını dile getirdi. 

Mehmet Tüm, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi.
 
“1 Mayıs, hak ve özgürlük mücadelesinde  Tüm Dünya Emekçilerinin  tek yürek olduğu dayanışma gündür.
Tüm Dünya Emekçilerini  saygı ile selamlıyorum.
Bilinmelidir ki, Emeği sermayeye üstün kılan, bizzat insanın  bedensel ve düşünsel gücüdür. Hak edilmiş alın teridir. Yani “İnsan “ olma özelliğidir.
Türkiye Emek hareketi, Ülkede  oluşanbütün zenginliklere bütün değerlere, daha da önemlisi demokratik kültüre büyük katkı koymuş emek vermiştir.
Ancak ne yazık ki bu değerlerden ve  sosyal refahtan yeterince pay alamamış hattaİktidarlar tarafından ötekileştirilmişlerdir.

İktidarlar  ve sermaye sahipleri Emekçiler üzerinde her zaman baskı ve şiddet uygulamaktan asla vazgeçmemişlerdir.
Çünkü emekçiler, ülkenin, aydınlanmasının, demokratik gelişmesinin, barışının ve kardeşliğinin her zaman savunucusu ve öncüleri olmuşlardır. Bu yolda büyük mücadele vermiş, ağır bedeller ödemişlerdir. Bu günde oluşan belirsizlik ortamında en ağır bedeli yine emekçiler ödemektedirler. Sırf hak talep ediyorlar ,barış istiyorlar diye ; OHAL ‘de  bahane edilerek,   Emek sendikalarının üyeleri , Terör örgütleri ile ilişkilendirilmekte ve bir çok emekçinin çalışma hakkı elinden alınmaktadır.
Barıştan ve kardeşlikten korkan, kutuplaştırmayı ilke edinen iktidar, demokratik  emek örgütlerini, ötekileştirerek,  bazı örgütleri ise yandaşlaştırarak, işlevsiz hale getirmiştir.
Emekçiler, Taşeronluk sistemi ile, AKP’nin Kiralık işçilik diye çıkardığı “Kölelik” yasası ile biat kültürüne mahkûm edilmek isteniyor.
Ancak tüm bunlara karşın, çok uzun  ve büyük bir mücadelenin içinden gelen, Türkiye emek hareketi, uygulanan bu baskı ve yıldırma zincirlerini kıracak, deneyim , cesaret ve mücadele gücüne  sahiptir.
Bunun örneklerini 1 Mayıs 1977 ‘de Taksim’de tüm dünyaya göstermişlerdir.
Bu düşüncelerle, Tüm Emekçilerin 1 Mayıs , Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyor,  hak ve özgürlük arayışında yaşamını yitirenler başta olmak üzere, madenlerde , iş cinayetlerinde  , olumsuz çalışma koşullarında  yaşama veda eden tüm emekçi kardeşlerimizi, yoldaşlarımızı saygı ile anıyorum.
Yaşasın Emekçilerin dayanışması.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.