CHP'li Yarkadaş Zaman Gazetesi Binalarına TRT'nin Taşınacağı İddialarını Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a “TRT’nin İstanbul’daki birimlerinin kapatılan Zaman gazetesi ve gruba bağlı diğer medya kuruluşlarının binalarına taşınacağı doğru mudur?” diye sordu.
 
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, kapatılan Zaman gazetesi ve gruba bağlı medya kuruluşlarının boşaltılacak binaları hakkında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle,TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
 
CHP’li Yarkadaş verdiği önergenin gerekçesinde, “Basında yer alan haberlere göre “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” ile kapatılan Zaman gazetesi ve gruba bağlı diğer medya kuruluşlarının İstanbul’da bulunan binalarına TRT’nin taşınacağı ifade edilmektedir” ifadelerine yer verdi.
 
CHP’li Yarkadaş, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a şu soruları yöneltti:
 
“TRT’nin İstanbul’daki birimlerinin kapatılan Zaman gazetesi ve gruba bağlı diğer medya kuruluşlarının binalarına taşınacağı doğru mudur?
 
TRT’nin mevcut binaları (Harbiye, Ulus gibi) ne olacaktır?
 
İstanbul Bahçelievler’de bulunan Zaman Gazetesi’nin bulunduğu alanın deprem toplanma alanı olduğu ve yapılan imar değişiklikleri sonrasında FETÖ diye mücadele edilen yapıya tahsis edildiği doğru mudur? Doğruysa bu imar değişikliklerinin altında kim ya da kimlerin imzası vardır?
 
İmzası bulunan şahıslar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 220. Maddesi (Suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olmak, Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek vs.) kapsamında işlem yapılacak mıdır? Bu konuda bir suç  duyurusunda bulunmayı düşünüyor musunuz?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.