Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer vodafone suriye gündem başlıkları Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı akbank hatay

CHP'li Yılmaz: Rakka'yı Türkiye'yle Kurtarsalar Bile PYD'ye Verecekler

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, “ABD, Suriye’de ikinci bir Kürt devletini kurmak istiyor. Bunu görmeyenler lütfen bir an önce doktora gitsinler, gözleri görmüyordur. Bizim Rakka’yla ilgili bir plana dahil olmamız yanlıştır. Rakka’yı Türkiye’yle kurtarsalar bile alıp PYD’ye verecekler” dedi.

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Hükümetin Avrupa’daki bu yasakları eleştirirken aynaya bakması ve ikiyüzlülüğünü de biz hatırlatmak isteriz. Hayır kampanyası yürüten insanlara karşı büyük bir engelleme ve baskı var. Hükümet ikiyüzlü, içeride bunu yapıyor, dışarıda da hak, hukuk mücadelesini savunur gibi gözüküyor. Hükümet dışarıdaki bu yasağı bir mağduriyete onu da oya devşirmek niyetinde” dedi.

Suriye’de yaşanan gelişmelere ilişkin de Yılmaz, “Suriye görüşmeleri ile ilgili tam bir AKP siyasetinin batağa saplandığını belirtmek isteriz” diye konuştu.

- “ABD’YE YARANMAK İÇİN”-

Rakka operasyonuna ilişkin soruya Yılmaz, şu yanıtı verdi:

“Biz Türkiye’nin önceliğinin Rakka olmadığını, Türkiye’nin Rakka’da işinin olmadığını, bu operasyona ABD’ye yaranmak için AKP Hükümetinin Rakka operasyonunu gündeme getirdiğini hep söylüyoruz. Bizim Rakka’da hiçbir işimiz yok. ABD, Suriye’de ikinci bir Kürt devletini kurmak istiyor. Bunu görmeyenler lütfen bir an önce doktora gitsinler, gözleri görmüyordur. Bizim Rakka’yla ilgili bir plana dahil olmamız yanlıştır. Rakka’yı Türkiye’ye kurtarsalar bile alıp PYD’ye verecekler. Eğer Amerika ile hareket edip Rakka planını yaparsa PYD’nin eline geçecek Rakka. Eğer Rusya ile de hareket ederse de Esad’a devredilecek. Türkiye’nin ne işi var orada.”

Anahtar Kelimeler:
öztürk Yılmaz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.