Öne Çıkanlar doğalgaz Hadise Russia HAİNCE Hadis hak iş dünya kadınlar günü etkinliği 8 mart etkinlikleri hakan özel HAFTANİN BÖLGESİ hakan eser filmleri DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu mevlüt karakaya

CHP, Müftülere Nikah Yetkisini AYM’ye Götürecek

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, müftülere nikah kıyma yetkisi veren düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine götüreceklerini açıkladı.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine müftülere nikah kıyma yetkisi veren düzenleme için Anayasa Mahkemesine gideceklerini belirterek şöyle dedi:

“Bu kadar açık Anayasaya aykırı bir hükmü Anayasayı sadece masa üstünde gözünün ucuyla tutabilecek bir Anayasa Mahkemesi tarafından oybirliği ile iptal edileceğini düşünüyoruz. Bu konuda Anayasa Mahkemesine elbette gideceğiz.

Bunun yanında Anayasa Mahkemesinin geciktirdiği tüm konularda da önümüzdeki günlerde, milletvekillerinin tutukluluğu, Enis Berberoğlu’nun başvurusu, gazetecilerin tutukluluk hallerinin hak ihlali boyutuna gelmesi ve Anayasa Mahkemesine yaptığımız özellikle İçtüzük ile ilgili başvurularımızda da Anayasa Mahkemesinin zamana yayma politikasıyla aslında vermesi gereken, vermesi olası kendi kararlarını tekrar edecek. Örneğin milletvekilleri tutukluluğu konusunda. O kararı geciktirdikçe burası bir muz cumhuriyetine, parlamento bir piyes parlamentosuna dönüyor.

Anayasa Mahkemesinin başta milletvekillerinin tutukluğu ile ilgili yapılan hak ihlali başvuruları ve İçtüzük ile ilgili yapılan başvuruları bir an önce görüşmesinde ısrarcıyız. Bunun yanında müftülere yetki veren ve süreç içerisinde imamın hem imam nikahı hem resmi nikah kıyacağı ve kadınlar için büyük güvencesizlik yaratacak bu uygulama için Anayasa Mahkemesine gitmekte tereddüt etmeyeceğimiz gibi mümkün olan en kısa zamanda bunu taşıyacağımızın da bilgisini paylaşmak isterim.”

“CUMHURİYETLE HESAPLAŞMA MESELESİ”

Bir soru üzerine Özel, “Mesele cumhuriyetle hesaplaşma meselesi, mesele cumhuriyet kazanımlarını geri alma meselesi. Mesele siyaseten tükenmiş müflis bir tüccarın eski defterleri karıştırıp oralardan yeni polemik alanları bulup, bu polemik alanları üzerinden kendi kitlesini konsolide etme meselesi” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Ya istifa et ya hukuk diyor. Eğer istifa ederse hukuk yok, müfettiş yok, yolsuzluklar, FETÖ ile irtibat, ihaleler, rant bunlarla ilgili bir sıkıntı yok. Bu Tayyip Erdoğan’ın yaptığı iş bir kedi siyasetidir ve kendi pisliğini örtmeye çalışmaktadır” dedi.

“KENDİ PİSLİĞİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞMAKTADIR”

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

“Kameralar üzerinden, gazeteler üzerinden, gazete manşetleri üzerinden üç tane ilin ismini söyledi: Balıkesir, Bursa, Ankara. Ve bunlar istifa etmezlerse 'sonuçları ağır olur' dedi. Tayyip Erdoğan keyfine göre kendi saray hukukunu oturtmaya çalışıyor.

'Ya istifa et ya hukuk' diyor. Eğer istifa ederse hukuk yok. İstifa ederse müfettiş yok. İstifa ederse yolsuzluklar, istifa ederseler FETÖ ile irtibat, istifa ederlerse ihaleler, rant bunlarla ilgili bir sıkıntı yok. Bu Tayyip Erdoğan’ın yaptığı iş bir kedi siyasetidir ve kendi pisliğini örtmeye çalışmaktadır. Diyor ki 'ben bir pislik yaptım bu pisliği örteyim buradan da gideyim'. Yarın bu kimin ayağına denk gelirse o zamana kadar bu burada kapalı kalsın. Belediye başkanlarının etmedikleri istifalar bu pisliğin, bu kedinin bu pisliğinin her tarafa bulaştırılması sonucunu doğurmaktadır. Türkiye’de hukuk kirlenmektedir.

“ŞANTAJ SİYASETİDİR”

Bu siyaset değil, bu utanç verici, suçluyu koruma, suçu örtme ve bunu yapmama durumunda şantaj siyasetidir. Şantajla siyaset yapmaktadır. Karşı tarafa benim dediğimi yapmazsan ben yolsuzluğunla, FETÖ irtibatınla, onla bunla senle hesaplaşacağım demektedir. Böyle siyaset olmaz.

“BU PİSLİKLERİ İSTİFA HALISININ ALTINA SÜPÜRÜP ÜSTÜNE OTURMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Bu pislikleri istifa halısının altına süpürüp üstüne oturmasına izin vermeyeceğiz.

İsmail Küçükkaya önemli bir iddia ortaya attı. 'Bakanın kocasında Bylock çıktı mı' diye Türkiye’nin en önemli televizyoncularından bir tanesi 'İddiamın arkasındayım' diyor. İçişleri Bakanlığı bir günü geçirip daha sonra bir açıklama yapıyorlar. Bu açıklamanın inandırıcılığı yoktur.

“İSMAİL KÜÇÜKKAYA YALNIZ DEĞİLDİR"

Bu davayı bizzat takip edecekmiş. Biz de basın özgürlüğü adına ve bu habercinin yaptığı haberinden dolayı üzerine devletin tüm imkanlarıyla çullanma ve yargıyı ışık hızıyla baskı altına alıp, ışık hızıyla hareket ettiren, buna karşı hep beraber İsmail Küçükkaya’nın arkasındayız, İsmail Küçükkaya yalnız değildir.

OSMAN KAVALA

Osman Kavala bugün gözaltına alındı. Artık dünyadaki muhataplarımız da Türkiye’de alınan hiçbir kararın hukuki karar olduğuna inanmıyorlar. Bu yüzden bir büyükelçiliğin yerel çalışanının tutuklanması uluslararası kriz çıkarıyor. Bir gözaltı, anında siyasi bir hamle olarak görülüyor ve eleştiriliyor. Osman Kavala sarayın hangi tavuğuna kış dedi bilmiyoruz ama bugün gelinen noktada bu gözaltının siyasi bir gözaltı olduğuna, Türkiye’de olmadığını Türkiye’de iddia edecek hiç kimse yok.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.