Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gürer vakıfbank

CHP'nin Sol Kanadı 'Aşiret' Oyları Peşinde

ANKARA (ANKA) - CHP'de 10 Aralık Hareketi adı altında sol kanat, 1989 yılında dönemin SHP'si tarafından hazırlanan meşhur "Kürt Raporu"nun izinde, aşiret liderlerini partiye kazandırmaya çalışıyor.



Daha sonra SHP'nin batışındaki nedenlerden biri olarak gösterilen rapordaki tavsiyeler doğrultusunda doğuda taban çalışması yerine "tavan" çalışması yapan CHP'de bu amaçla "Doğu Masası" adlı bir birim kuruldu.

-TABANA DEĞİL TAVANA BAK!

Adını 2005'te bir grup sosyal demokrat aydın ve politikacının beş yıldızlı bir otelde yaptığı toplantının tarihinden alan solcu 10 Aralık Hareketi "Türkiye'ye İskandinav tarzı sosyal demokrasi getirmek" gibi hedefler belirlese de aşiret çalışması gibi taban politizasyonuna sapıyor.

"Doğu Masası" çalışmalarının yeni sonucuyla ilgili bilgiyi CHP'ki sol kanat 10 Aralık Hareketi'nin önemli ismi Oğuz Kaan Salıcı verdi. Salıcı, "Doğu Masası kapsamında yaptığımız çalışmalar örgütümüzü, partimizi büyütmeye devam ediyor. Son olarak Hakkari'den Diri Aşireti Kanaat Önderi Faris Diri'ye, Sn. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu rozetlerini taktı" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.