Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti Kanyon ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

CHP'nin Unuttuğu Yıldönümü: Talat Paşa'nın Şehadetinin 101'nci Yılı

ANKARA(ANKA) - Türkiye'nin bölünmesine yönelik girişimlere karşı önlemleriyle başarı kazanan Osmanlı'nın son dönemi Başbakanlarından, Büyük Türk Devlet Adamı Talat Paşa bir Ermeni teröristçe şehit edilişinin 101'nci yıldönümünde anıldı.



MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Büyük Türk Devlet Adamı Talat Paşa'nın şehadet yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "15 Mart 1921’de Ermeni teröristlerce Berlin’de şehit edilen Türk milletinin büyük evladı, İttihat ve Terakki liderlerinden Sadrazam Talat Paşa’yı rahmet ve minnetle anıyor; aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise mesajında suikast yapılma ihtimaline ilişkin sorulara; "Bir Talat gider, bin Talat yetişir" diye cevap veren Kahraman Devlet Adamı, Osmanlı Başbakanı Talat Paşa'nın bu sözlerini alıntılarken, "Büyük ittihatçı Talat Paşa'yı şehadetinin yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

MHP ve İyi Parti teşkilatları da sosyal medyada yayınladıkları mesajlarda Talat Paşa'yı andılar.

Talat Paşa hakkında Türkiye Gençlik Birliği ve Öncü Gençlik de anma mesajları yayımladılar.

Atatürk'ün şehadetini öğrendiğinde "Vatan büyük bir evlâdını, inkılâp büyük bir teşkilatçısını kaybetti" diye tepki gösterdiği, eşine maaş bağlattığı Talat Paşa sosyal medyada da gündem oldu.

Vatandaşlar vefatı üzerinden bir asır geçmesine karşın, Büyük Devlet Adamı'nın mütevazi hayatı ve kahramanlıklarına duydukları saygı ile şehit edilişine yönelik tepkilerini mesajlarla dile getirdiler.

-TEMELİ İTTİHAT TERAKKİ AMA CHP MESAJ YAYINLAMADI

Bu arada temellerini Talat Paşa'nın da üç yöneticisinden biri olduğu İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne borçlu olan CHP'nin Talat Paşa'nın ermeni terörisçe şehit edilmesinin yıldönümünde mesaj yayınlamaması tepki çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.