Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer akbank vodafone suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ato google tim gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

CHP, 'PKK' Televizyonuna Mı Çıktı?

Almanya'ya giden CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bir televizyon muhabirine verdiği demeçte "Siz katılınca CHP Kürdistan'a, Kürt illerine gidebildi deniyor" şeklinde soruları cevapladı, Tanrıkulu, teröristbaşı Öcalan'a hapiste propaganda hakkı verilmesini savundu.



-CHP'linin açıklamaları siyaset arenasında ve CHP'liler nezdinde tepki çekti. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan "Almanya'ya giden CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, terör örgütü PKK'nın sözde muhabiri Erdal Er'e röportaj verdi. CHP ve ittifak ortakları, her gün yeni bir rezalete imza atıyor" dedi.

-Vatandaşlar ise sosyal medyada "Bu partinin genel merkezi yok mu, basın danışmanları, gazetecileri yok mu? Bu partinin bir halkla ilişkiler bir medya ile ilişkiler politikası yok mu? Bu açıklamalardan genel merkezin haberi var mı?" şeklinde sorular yönelterek dolaylı tepki gösterdiler.

ANKARA(ANKA)- CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Almanya'ya gidip bir televizyon kanalına teröristbaşı Abdullah Öcalan'a görüşlerini cezaevinden propaganda hakkı verilmesini savunması tepki çekti. Sadece CHP tabanından vatandaşların değil AK Parti'nin de tepkisini çeken Sezgin Tanrıkulu'na "CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Almanya'da terör örgütü PKK'nın sözde muhabiri Erdal Er'e röportaj verdi. CHP ve ittifak ortakları, her gün yeni bir rezalete imza atıyor" şeklinde eleştiri yöneltildi.

-"CHP SİZİNLE ARTIK KÜRDİSTAN'A KÜRT İLLERİNE GİREBİLİYOR..."

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu geçtiğimiz günlerde Almanya'ya gitti. Tanrıkulu orada Erdal Er adlı bir televizyon muhabirinin sorularına şu yanıtları verdi:

"Erdal Er: Deniliyor ki; 'Sezgin Tanrıkulu CHP'ye girdikten sonra bir şekilde Kürt meselesine CHP az da olsa kapılarını açtı ve adım adım gelişiyor. Aynı şekilde çok yakın geçmişe kadar Sivas'ın ötesine geçemeyen CHP bugün Kürdistan'a gidebiliyor veya Kürt illerine gidebiliyor...' Bununla ilgili ne diyeceksiniz siz. Bundan sonrası için CHP ne yapacak Kürt meselesiyle ilgili?

Sezgin Tanrıkulu: Şöyle bir şey. Yani biz sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi bu cumhuriyeti kuran bir parti..

Erdal Er: Evet...

Sezgin Tanrıkulu: ... Ve 2023 de cumhuriyetin 100. yılı ve ikinci yüzyıla gireceğiz. Geçtiğimiz yıl yapılan CHP kurultayında 2020'de yapılan CHP kurultayında, CHP ikinci yüzyıla çağrı metni diye bir deklarasyon yayınladık ve bu kurultay metni haline geldi. Bütün kurultay delegelerinin imzasıyla kabul edilen kurultay metninde Türkiye'nin Kürt meselesinin ikinci yüzyıla taşınmayacağı ve barış ve diyalogla çözüleceği konusunda önemli tespitler var. Önemli öneriler var.
...
Öcalan sonuçta ağırlaştırılmış müebbet cezası almış bir hükümlüdür. Sonuçta her hükümlünün en temel hakları vardır. En temel hakları nedir, yani yakınlarıyla avukatlarıyla görüşme, hatta kendi görüşlerini kamuoyuyla paylaşma hakları vardır aynı zamanda. Uzun zamandır bu yapılmıyor."

-AK PARTİ'DEN TEPKİ

TV röportajı tepki çekerken AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan söyleşinin ve gazetecinin daha önce attığı tvitlerden yapılan bir derlemeyi göstererek "Almanya'ya giden CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, terör örgütü PKK'nın sözde muhabiri Erdal Er'e röportaj verdi. CHP ve ittifak ortakları, her gün yeni bir rezalete imza atıyor" dedi.

-KANDİL TV Mİ?

Erdal Er'in sosyal medyada paylaştığı mesajlardan bazıları şöyle:

"-Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre işgalci Türk ordusu bugün akşam yerel saatle 20.00'den sonra Türk ordusu, Medya Savunma Alanları'ndan Metina'ya bağlı Zendura alanına bağlı Derare, Koordine ve Stuna alanlarına indirme yaparak, karadan operasyon başlattı." (ANF)

"-Başı duman duman dağlara yönelmiş gidiyor gönül kervanı (Metin Kahraman ve Gülbahar) Atakan Mahir"

"-Sayın Kalkan'ın açıklamalarını ..... sitesinden izleyebilirsiniz. Gare, Gara. Bu önemli bilgiler mümkün olduğu kadar çok kişiye ulaşmalı. Yayalım gençler... (PKK YK üyesi Duran Kalkan, Türkiye'nin Gare 'operasyon'u ile ilgili çok önemli açıklamalarda..."

"-Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için bir twitte sen at! (Meclisa Dijital)"

-"BU PARTİNİN GENEL MERKEZİ, BASIN MÜŞAVİRİ, GAZETECİSİ, HALKLA İLİŞKİLER POLİTİKASI YOK MU..?"

Sezgin Tanrıkulu'nun "CHP sizinle birlikte Kürdistan'a, Kürt illerine girmeye başladı" gibi sorulara itiraz etmemesi, Öcalan'a propaganda hakkı verilmesini istemesine vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Bu partinin genel merkezi, basın danışmanları, gazetecileri yok mu? Bu partinin bir halkla ilişkiler bir medya ile ilişkiler politikası yok mu? Bu açıklamalardan genel merkezin haberi var mı?" şeklinde sorular yönelterek tepki gösterdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.