Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise gündem özeti çin abd terörist elazığ

CHP PM Toplantısı Sona Erdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. 

Basına kapalı olarak yaklaşık 8 saat süren toplantıda, darbe girişimi ve OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler görüşüldü. KHK’lara ilişkin eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu’nun, ilki hariç diğer KHK’ları Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini söylediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun, ayrıca KHK’lar kapsamında görevlerine son verilen kamu çalışanları, akademisyenler ve öğretmenlerle ilgili durumun yakından takip edilmesi talimatını verdiği de kaydedildi. Toplantıda, vatandaşların şikayetlerini doğrudan iletebileceği bir “mağdurlar platformu” kurulması önerisinin de hükümet kanadına iletilebileceği gündeme geldi.

PM’de Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL KHK’ları ve Uygulamaları İzleme Komisyonu'nun çalışmaları hakkında sunum
yaptı.

-BAŞBAKAN YILDIRIM’LA GÖRÜŞME TALEBİ-

Kılıçdaroğlu’nun tüm bu eleştirilerini iletmek üzere Başbakan Binali Yıldırım’la bir görüşme gerçekleştirmek istediği ve randevu talebinde bulunacağı öğrenildi.
Mini anayasa paketinin de konuşulduğu toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun yeni anayasa çalışmalarında CHP’nin desteğini sürdürmeye devam edeceğini ifade ettiği kaydedildi.

-“NÜFUS CÜZDANIMA ATATÜRK’ÜN ‘ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR’ SÖZÜNÜ YAZMIŞTIM”-

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, PM toplantısının ardından ise genel merkezin arka tarafında bulunan 9 Eylül Kuruluş Parkı’ndaki anıtın açılışını yaptı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün heykel ve rölyeflerinin yer aldığı anıtın kurdelesini Kılıçdaroğlu ile birlikte eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, CHP’nin eski Genel Başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal birlikte kesti.
Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizi kuran ve bize yaşatılması için görev veren iki insanın heykeli, onlara minnet borçluyuz. Üniversite yıllarımda nüfus cüzdanıma Atatürk’ün ‘özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözünü yazmıştım. Özgürlük ve demokrasiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu heykeli açıyoruz” ifadelerini kullandı. Ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, parka çınar fidanı diktiler.      

-93. YIL RESEPSİYONU-

CHP’nin 93. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında genel merkez bahçesinde ise bir resepsiyon verildi. Resepsiyona Kılıçdaroğlu ile birlikte Rahşan Ecevit ve eski genel başkanlar ile genel başkan yardımcıları, PM üyeleri, milletvekilleri ve partililer katıldı. Resepsiyonda Çankaya Belediyesi Flarmoni Orkestrası mini bir konser verirken, Cumhuriyet ve CHP’nin tarihine ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.