CHP: Sabiha Gökçen'i Saygı ve Rahmetle Anıyoruz!

-Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP ve İYİ Parti Kahraman Türk Savaş Pilotu Sabiha Gökçen'in hem doğduğu hem de vefat ettiği gün olan 22 Mart dolayısıyla anma mesajları yayımladı.



ANKARA (ANKA) - Türkiye'nin ilk kadın pilotu, dünyanın ilk kadın savaş pilotu, Dersim İsyanı'nın bastırılmasında, Hatay ilinin Türkiye'ye katılmasında büyük yararlıklar gösteren milli kahraman, Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen hem doğum, hem de ölüm yıldönümü olan 22 Mart'ta saygı ve rahmetle anıldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Sabiha Gökçen için anma mesajında "Dünyanın ilk kadın savaş pilotu, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı, kariyerinde 8 bin saati bulan uçuş gerçekleştiren Sabiha Gökçen'i ölümünün 21'inci yılında saygıyla anıyorum" dedi.

-CHP'Lİ ÖZEL: 8 BİN SAATLİK UÇUŞ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise mesajında "Dünyanın ilk kadın savaş pilotu, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı, kariyerinde 8 bin saati bulan uçuş gerçekleştiren Sabiha Gökçen'i ölümünün 21'inci yılında saygıyla anıyorum" dedi.

CHP Ankara İl Başkanlığı, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı da Türkiye'nin ilk kadın pilotu, dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'i saygı ve rahmetle andığını bildirdi.

-İYİ Kİ DOĞDUN BULUTLARLA YARIŞAN KADIN !!!

Kahraman Türk Kadın Pilotu Sabiha Gökçen'in doğumu ve vefatının 21'inci Yıldönümü Dolayısıyla bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği "İlk Kadın Savaş Pilotumuz Sabiha Gökçen'i aramızdan ayrılışının 21'inci yılında saygı ve özlemle anıyoruz" dedi.

-MERAL AKŞENER: TÜRK KADINLARINA İLHAM KAYNAĞI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise anma mesajında "Cumhuriyetimizin ışığında aydınlattığı hayatıyla Türk kadınlarına ilham olan, İstikbalimizin gök kızı, dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'in saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır ise anma mesajında, "Dünyanın ilk kadın savaş pilotu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi evladı Sabiha Gökçen'i vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. İyi Parti Yerel İşler Başkanı Metin Ergun da Gökçen için bir anma mesajı yayımladı.

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı "Cumhuriyetimizin Azimli ve Cesur Kadını, başarılarla dolu hayatıyla Türk kadınlarına ilham olan Sabiha gökçen'i vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz" açıklaması yaptı.

İYİ Parti Çankaya İl Başkanlığı mesajında "Cumhuriyetimizin ışığında aydınlattığı hayatıyla Türk kadınlarına ilham kaynağı olan, İstikbalimizin gök kızı, dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’i saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Birçok İYİ Parti milletvekili de 22 Mart dolayısıyla Gökçen için saygı ve rahmet temennisi içeren mesajlar yayımladı.

-AK PARTİ'DEN MESAJ

AK Parti Mezitli İlçe Başkanı Zafer Uslu mesajında Atatürk'ün "İstikbal Göklerdedir" özdeyişini alıntılarken "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'i vefatının yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" dedi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü "Türkiye'nin ve Dünya'nın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'i saygıyla anıyoruz" açıklaması yaparken Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Dünyaya Türk kadınının gücünü gösteren büyük kahraman Sabiha Gökçen'i vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Türk Hava Kurumu, askeri komutanlık ve kuruluşlar, Zafer Partisi, Gelecek Partisi teşkilatları da mesajlarla Gökçen'i andılar.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı, dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'i rahmet ve saygıyla anıyorum" mesajını yayımladı.

DEVA Partisi Küçükçekmece teşkilatı da Sabiha Gökçen için anma mesajı yayımladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.