Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti deprem erdoğan gündem başlıkları çin Covid19 recep tayyip erdoğan türk telekom CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

CHP Sözcüsü Öztrak: “Büyük Tesadüf: Merkez Bankası ‘Virgül Farkıyla’ Faiz Artırmaktan Kurtuldu”

CHP Sözcüsü Öztrak, Temmuz ayında tüketici enflasyonunun rekor kırdığını, yılın ilk 7 ayında gerçekleşen enflasyonun, tüm yıl için belirlenen enflasyon hedefinin iki katından fazla olduğunu ifade etti.

Öztrak, 12 aylık tüketici enflasyonun ise yüzde 18,95 ile son 27 ayın zirvesine çıktığına dikkat çekerek, “Merkez Bankası’nın politika faizi yüzde 19. Gerçekleşen enflasyon yüzde 18,95. Merkez Bankası, ‘Politika faizi enflasyondan yüksek olacak’ diyordu. Ne tesadüf ki (!) Merkez Bankası virgül farkıyla faiz artırmaktan kurtuldu” dedi.

Üretici enflasyonu ile tüketici enflasyonu arasındaki makasın da rekor kırdığına dikkat çeken Öztrak, Hükümetin mutfaklardaki, cüzdanlardaki yangını söndürmek yerine algıyı yönetmeye uğraştığını belirtti. Türkiye’nin yönetilmediğini, savrulduğunu söyleyen Öztrak, çözüm için sandığın vakit geçirmeden milletin önüne getirilmesi gerektiğine işaret etti. 

Anahtar Kelimeler:
ChpEnflasyonÖztrak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.