Öne Çıkanlar galatasaray palandöken konser türk telekom azerbaycan ukrayna trabzonspor yapı kredi ingiltere anadolu efes dolar Göztepe

CHP Sözcüsü Öztrak, "Haziran İşsizlik Rakamları Kesinlikle İzaha Muhtaç”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Haziran işsizlik rakamları kesinlikle izaha muhtaç. Tek ayda işsizlik oranı 2,5 puan birden düşerek, %10,6’ya inerken, işsiz sayısı 823 bin kişi azalarak 3,4 milyona indi. İşsizlikte tek bir ayda bu kadar sert bir düşüş hiç https://www.guvenilirbahissiteleri.org yaşanmadı. Ne oldu da işsizlik bir ayda yere çakıldı?" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak açıklanan işsizlik rakamlarını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Öztrak paylaşımında; "Haziran işsizlik rakamları kesinlikle izaha muhtaç. Tek ayda işsizlik oranı 2,5 puan birden düşerek, %10,6’ya inerken, işsiz sayısı 823 bin kişi azalarak 3,4 milyona indi. İşsizlikte tek bir ayda bu kadar sert bir düşüş hiç yaşanmadı. Ne oldu da işsizlik bir ayda yere çakıldı?

Haziran’da iş gücü piyasasında işsizliği bu kadar sert düşürecek bir toparlanma varsa, işgücü neden tek bir ayda 222 bin geriledi? Haziran’da erkek işgücündeki gerileme daha da çarpıcı. İşgücü piyasasındaki 344 bin erkek, nedense piyasadan çekilmiş. Bu nasıl oldu?

İşgücü ve istihdam verilerinde tek bir ayda bu kadar sert kırılmalar izaha muhtaç. Bu verilere bakarak TÜİK, mızrağı çuvala nasıl sığdırdığını anlatırsa memnun oluruz." ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.