Öne Çıkanlar ankara konya deprem sgk chp bodrum pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank iata

CHP Sözcüsü Öztrak: “Kimin Cebindeki Para Yüzde 11 Büyüdü?”

CHP Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ""Türkiye 2021’de %11 büyümüş! Kimin cebindeki para %11 büyüdü? Büyüyen kim? Yandaşlar ve zenginler mi, yoksa millet mi? Bu büyüme kime yaradı? Ne pahasına elde edildi? Bu büyüme millete yaramadı. Yandaşlara ve zengine yaradı. Bunu ben değil; TÜİK’in makyajlı rakamları söylüyor." dedi. 

CHP Sözcüsü Öztrak sosyal medya hesabından TÜİK'in açıkladığı büyüme rakamlarını değerlendirdi. 

"Türkiye 2021’de %11 büyümüş! Kimin cebindeki para %11 büyüdü? Büyüyen kim? Yandaşlar ve zenginler mi, yoksa millet mi? Bu büyüme kime yaradı? Ne pahasına elde edildi? Bu büyüme millete yaramadı. Yandaşlara ve zengine yaradı. Bunu ben değil; TÜİK’in makyajlı rakamları söylüyor.

İşgücünün milli gelirden aldığı pay 2020’de %29,4 iken 2021’de %27’ye düştü. Sermayenin milli gelirden aldığı net pay ise %43,8’den %47’ye çıktı. 2021'deki balon büyüme emekçiyi, fakir-fukarayı değil; zengini daha da zengin eden bir büyüme.

Peki bu balon büyüme ne pahasına sağlandı? % 36,1 tüketici enflasyonu ve % 79,9 üretici enflasyonu pahasına sağlandı. Milletin cebini değil, rakamları şişirdi. Bunun müsebbipleri milleti ucuz iş gücüne çevirip, refahı yurt dışına ve belli bir kesimin cebine transfer etti."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.