Öne Çıkanlar Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi facebook aylin nazlıaka tüketici fiyat endeksi palandöken çin

CHP ve İYİ'ye Çağrı: Atatürk 24 Nisan Bildirisi'nde Olsun !

ANKARA (ANKA) - Atatürkçü ve ulusalcı kamuoyu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in ağırlıklarını hissettirdikleri "6'lı Masası"nın 24 Nisan Pazar günü yapılacak toplantı sonrası yayınlanacak nihai bildirisinde Atatürk adının anılmasını, ilkelerine gönderme ve vurgu yapılmasını bekliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu son dönemlerde partisinin Atatürkçülükle olan yakın ilgisine vurgu yapıyor. Ancak CHP'nin tabanında hala varlığını sürdürmeye devam eden Atatürkçü ve ulusalcı kesim, bu vurguların "lafta" kalmamasını, "icraatta" gösterilmesini bekliyor.

Atatürkçü kamuoyu gibi CHP'nin Atatürkçü tabanı da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 24 Nisan'daki "6'lı Masası" toplantısında ağırlığını ve yumruğunu masaya vurmasını ve sadece Atatürk adıyla kalmayıp, Atatürk ilke ve inkilaplarının "6'lı Masası Bildirisi"nde vurgulanmasını istiyor..

-MEDENİ BİLGİLER KİTABI NE OLDU?

Aynı şekilde Atatürkçü ve ulusalcı kamuoyu iktidara geldiklerinde Atatürk'ün yazdığı Medeni Bilgiler kitabını ilkokuldan itibaren okullarda ders kitabı olarak okutacakları vaadinde bulunan İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den de beklenti içine girdi.

Atatürkçü kamuoyu Meral Akşener'in iddiada bulunduğu gibi yumruğu vurduğunda masa deviren türden bir Atatürkçü ise, 6'lı Masa'nın 24 Nisan günü yapacağı toplantı sonucu açıklanacak nihai bildiride sadece Atatürk'ün adının değil, ileride iktidara geldiklerinde Türk milli eğitiminin temeli yapacakları Atatürk'ün Medeni Bilgiler kitabından hedeflerin yer almasını bekliyor.

Anahtar Kelimeler:
ChpAtatürkİyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.