Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi Haberleri Kuşadası Belediyesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konser türk telekom çukurova belediyesi çukurova belediye başkanı soner çetin

CHP'den Baykal'a Yanıtlar Gecikmedi

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın açıklamalarına parti yönetiminden tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Baykal’ın açıklamalarına ilişkin, “AKP’nin değirmenine su taşımaya hiç kimsenin hakkı yoktur” dedi.

-“KURULTAYDAN YENİ ÇIKTIK”-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, basın mensuplarının Baykal’ın açıklamalarına ilişkin sorusuna, “Kendi içimizde değerlendiririz. Kendi yetkili kurullarımız değerlendirir. Ben kişisel bir değerlendirme yapmayacağım” dedi.

“Kurultaydan bir ay sonra böyle bir eleştirinin gelmesine ne diyorsunuz?” sorusuna Tekin, “Kurultaydan yeni çıktık. Bütün örgütlerimiz yenilendi. Parti Meclisimiz, Merkez Yönetim Kurulumuz yenilendi” dedi.

-“KURULTAY NET İRADESİNİ KESİN OLARAK ORTAYA KOYMUŞTUR”-

Basın mensuplarının sorularına CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise “CHP’nin en üst karar organı kurultaylardır. Kurultay net iradesini kesin olarak ortaya koymuştur. Kurultaya katılan delegelerin tamamının oyunu Sayın Kılıçdaroğlu almıştır. Bu dönemde başkanlık sisteminin tartışıldığı, saltanatın tartışıldığı bu dönemde AKP’nin değirmenine su taşımaya hiç kimsenin hakkı yoktur” dedi.

-“SURİYE BATAKLIĞINA BATMIŞ AKP’Yİ KURTARMAYA YÖNELİK HİÇBİR CHP’LİNİN YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMA KABUL EDİLEMEZ”-

Ağbaba şöyle devam etti:

“Suriye bataklığına batmış AKP’yi kurtarmaya yönelik hiçbir CHP’linin yapmış olduğu açıklama kabul edilemez.

CHP’nin terör konusunda net duruşu var, Türkiye ile ilgili net duruşu var. CHP’nin yıllardan beri savaşla ilgili net duruşu var, her zaman barışın yanında olmuştur, her türlü terörü kınamıştır, bununla ilgili tartışma yapmak bile hiçbir partilimize yakışmaz.”

“Disiplin süreci olabilir mi?” sorusuna da Ağbaba, “O konuda yorum yapamam” yanıtını verdi.

CHP’nin sosyal demokrat bir parti olduğunu ifade eden Ağbaba, “Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda programı olan bir partidir. CHP ülkenin kurucusudur, CHP ne AKP’ye ne HDP’ye benzer. CHP’nin HDP ile ilgisi yok. Geçmişte AKP, HDP ile ortaklık yapmış olabilir. CHP’nin omurgası vardır. Zaman zaman yönetimler değişebilir, MYK değişebilir hatta genel başkanlar değişir, CHP’nin terör konusunda tutumu parti olarak nettir, tartışılmaz bile” dedi.

 “Eski bir genel başkanın bu tür konuşmasını nasıl buluyorsunuz?” sorusuna da Ağbaba, “Doğru bulmuyorum” dedi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Baykal’ın açıklamalarına ilişkin, “Ne genel başkan sorunu var, ne yönetim sorunu vardır” dedi.

Sındır, basın mensuplarının Baykal’ın açıklamalarına ilişkin sorusuna, “Partimiz daha yeni kurultaydan çıktı. Kurultayın iradesiyle seçilmiş Genel Başkanımız ve kurultayın iradesiyle seçilmiş bir Parti Meclisimiz var. Partimizin en üst karar organı kurultaydır. Partimiz Türkiye’nin dört bir yanından gelen delegenin iradesiyle tercihini yapmıştır. Önceki genel başkanımızın düşüncelerine saygı duyarım ama heyecanımız, iktidara giden yolda umudumuz artarak devam ediyor, partimizi iktidara taşıyacağız” yanıtını verdi.

“Genel başkanlık sorunu var mı?” sorusuna da Sındır, “Hayır kesinlikle yok. Ne genel başkan sorunu var, ne yönetim sorunu vardır” yanıtını verdi.

“Disiplin işlemi gerektirir mi bu sözler” sorusuna Sındır, “Bilemiyorum. Herhangi bir değerlendirme yapmadık” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın açıklamalarına ilişkin, “Ben eski genel başkanıma cevap vermem” dedi.

Tekin, basın mensuplarının Baykal’ın açıklamalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

-“BEN ESKİ GENEL BAŞKANIMA CEVAP VERMEM”-

“Kemal Bey’e bir anlamda çekilsin çağrısı yaptı, siz bir değerlendirme yapar mısınız?” sorusuna Tekin, “Hayır kesinlikle sayın eski genel başkanımızın, Sayın Genel Başkanımızla ilgili çekilsin cümlesi söz konusu bile değildir, tamamını izledim. Ben eski genel başkanıma cevap vermem” dedi.

“Eski bir genel başkanın siyaseten böyle bir uyarıda bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Tekin, “Burası CHP’dir. CHP’de elbette herkes düşüncesini özgürce ifade edecek ama CHP’de bir genel başkan sorununun olmadığını, CHP’de bir yönetim sorunu olmadığını açık ve net ifade etmek istiyorum ben. Bu konuda Sayın Davutoğlu’nun özellikle bizim Londra seyahatimizde bizimle ilgili sarf etmiş olduğu bir cümle var. ‘CHP’ye çağrı yaparak saflarınızı belirleyin’ demişti. Çok net Sayın Davutoğlu, 92 yıldır CHP’nin safları çok açık ve nettir, demokrasidir, barıştır, özgürlüktür, insandır. CHP’nin 92 yıldır kıblesinin ne olduğu çok net ama maalesef sizin kıblenizin ne olduğu belli değil. Bir gün Hamasçısınız, bir gün İsrailcisiniz, bir gün Esad’ın dostusunuz bir gün Esad’ın düşmanısınız, asıl kıble belirlemesi gereken sizlersiniz. Bizim vatan sevgimizi hiç kimse sorgulayamaz" dedi.

Başbakan’ın “milli” sözüne de Tekin, “Elhamdülillah, bizim milli duruşumuzu en son sorgulaması gereken insan sayın Davutoğlu’dur” dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın açıklamalarına ilişkin, “Sayın Baykal bizim genel başkanlığımızı yapmış tecrübeli bir siyasetçidir. Ne zaman nerede ne söyleyeceğini kendisi en iyi şekilde takdir eder, onu değerlendirmek bana düşmez” dedi.

İnce, basın mensuplarının Baykal’ın açıklamalarına ilişkin sorusuna, “Sayın Baykal bizim genel başkanlığımızı yapmış tecrübeli bir siyasetçidir. Ne zaman nerede ne söyleyeceğini kendisi en iyi şekilde takdir eder, onu değerlendirmek bana düşmez” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.