Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan gündem başlıkları erdoğan Covid19 çin konser

CHP’den İİT Üyelerine Çağrı: Trump’la Görüşmeyin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, “Şimdi İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerine önemli bir görev düşüyor, Trump’la görüşmemeleri, tıpış tıpış ziyaretine gitmemeleri ve içeride zaten sıkışmış olan Trump’ı siyaseten yalnızlaştırmaları ve itibarsızlaştırmaları. En iyi cevap bu olacaktır ve olması gereken de zaten budur” dedi.

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı’nın olağanüstü zirve toplantısında Doğu Kudüs’ün Filistin Devleti’nin başkenti ilan edilmesinin ardından, CHP’den üye üyelere bir başka çağrı geldi.

Yılmaz, ANKA’ya yaptığı açıklamada, teşkilatın kurulduğundan bu yana her yıl, Filistin topraklarının işgal altında olduğunun ve Doğu Kudüs’ün başkent olacağı egemen ve bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması konusundaki tutumun belirtildiğini anımsatarak, ABD Başkanı Donald Trump’ın “provokatif ve sorumsuz” kararına karşı bu iradenin bir kere daha vurgulanmış olduğunu belirtti.

Yılmaz, “İİT’nin olağanüstü zirvesi, dünyada siyasi bir duyarlılık yarattı. Bu çok önemli ve desteklediğimiz bir konu” dedi. Bununla birlikte İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerine bir başka görevin daha düştüğünü ifade eden Yılmaz, şu çağrıda bulundu:

“ABD Başkanı Donald Trump’ın almış olduğu bu talihsiz, provokatif karar bölgeyi allak bullak etti. Umuyoruz, Trup bu kararında yalnızlaştırılır, yalnız kalır. Trump’ın yalnızlaştırılması için de İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerine bir görev düşüyor, Trump’la görüşmemeleri, tıpış tıpış ziyaretine gitmemeleri ve içeride zaten sıkışmış olan Trump’ı siyaseten yalnızlaştırmaları ve itibarsızlaştırmaları. En iyi cevap da bu olacaktır. Asıl olması gereken budur ama bu konuda maalesef bir tutum takınılamadı” dedi.

Yılmaz, 57 ülkenin bunu yapabildiği takdirde Trump’ın önemli ölçüde dış politikada yalnızlaşmış olacağını ve içeride de kendisi hakkında tartışmalar başlayacağını ifade ederek, “‘Ben, İsrail terör devleti derim ama Trump’la da görüşürüm’ dediğiniz anda, samimi olmazsınız. Trump’ı asıl cezalandıracak olan yalnızlaştırılmasıdır” dedi.

Yılmaz, “Keşke zirveden Trump’ı yalnızlaştıracak bir karar çıksaydı. O zaman çok ciddi şeyler olurdu. Yarın Trump bu ülkelere gitmek istediğinde, ‘Hayır kardeşim, sen yanlış karar aldın, seninle görüşmüyoruz, sana da gelmiyoruz’ dendiği zaman, bu bir anlam ifade edebilir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.