Öne Çıkanlar adana Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan abank roche aslıhan doğan öğretmen ataması cami İlişkilerde Submarining Belirtileri Nelerdir kosgeb işlem hacmi farik çelik siber suçlarla mücadele şube müdürlüğü

CHP'li Ağbaba: Cumhurbaşkanı Mahkemelere ve Vatandaşlara Anarşizm Çağrısı Yapıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, meslek örgütleri ile geniş bir örgütlü toplumun davet edildiği, 5 Mart Cumartesi Günü Ankara’da gerçekleştirilecek “Büyük Buluşma” için çağrı yaptı.

Ağbaba, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ATO Congresium’da yapacağı “Büyük Buluşma” toplantısına ilişkin genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet tarihinin en zor sürecinden geçildiğini ifade eden Ağbaba, “Ülkemiz her gün şehit haberleriyle, ölümlerle, bombalarla çalkalanıyor. Türkiye, hukukun askıya alındığı, keyfi tutuklamaların ve sürgünlerin olağan hale geldiği bir ülke haline getirildi” dedi.

-“BİR DİKTATÖRLÜK DÜZENİ KURULDU”-

Tüm bunların sorumlusunun tek bir kişi ve onun şahsi arzuları olduğunu belirten Ağbaba, “Bir kişinin tüm kararları aldığı, her şeye karıştığı, herkesi atadığı, tüm Cumhuriyet kurumlarını tehdit ettiği bir diktatörlük düzeni kuruldu. Şimdi daha fazlasını istiyor. Daha fazla güç, daha fazla biat, sarayına daha fazla oda istiyor. Türkiye Cumhuriyetini oluşturan tüm kurumlara düşman. Onun istediği kararları almayan mahkemelere düşman. Onun istediği kişileri atamayan kurumlara düşman. Gerçekleri yazan gazetecilere düşman. Rüşvet almayan gümrük memuruna, Facebook’ta kendisini beğenmeyen 13-14 yaşında çocuklara düşman. El ele dolaşanlara, beğenmediği yemeklerin yapıldığı programlara, öpüşme sahnesi olan dizilere, üç çocuk doğurmayanlara düşman. Sana düşman, bana düşman” dedi.

-“TÜRKİYE ‘BİR’DEN BÜYÜKTÜR”-

Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dünya beşten büyüktür” sözüne atıfta bulunarak, “Namusu üzerine bağlılık yemini ettiği Anayasaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Bakanlar Kurulu’na, Mahkemelere, laik, demokratik, hukuk devletine karşı. Çünkü bunları, onun istediği saltanatın önündeki engeller olarak, ayak bağı olarak görüyor. Daha fazla güçle, ‘ol’ deyince olsun istiyor. Ama Türkiye ‘bir’den büyüktür” dedi. Anayasaya karşı gelen bir Cumhurbaşkanının, çağdaş bir demokratik ülkede olamayacağını ifade eden Ağbaba, şöyle devam etti:

“Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına saygı duymamak bir Cumhurbaşkanının hakkı değildir. Sen kadı mısın, Cumhurbaşkanı mısın? Bu Anayasa üzerine yemin eden kişi bu Anayasaya uymayacaksa, vatandaşlardan Anayasaya uymalarını nasıl bekleyeceksiniz. Devletin başı Anayasaya uymama çağrısı yapar mı? Cumhurbaşkanı mahkemelere ve vatandaşlara anarşizm çağrısı yapıyor. Böyle bir anlayış kabul edilebilir mi?”

-“SİVİL TOPLUM HAREKETE GEÇMEK ZORUNDA”-

Anayasayı tanımadığını söyleyen bir Cumhurbaşkanının olduğu yerde, bunun yalnızca CHP’nin sorunu olamayacağını vurgulayan Ağbaba, bunun Türkiye’nin de problemi olduğunu ve sivil toplumun harekete geçmek zorunda olduğunu belirtti. Ağbaba, “Bu düzene karşı durulması yalnızca CHP’nin sorunu değildir. Bu sorun tüm sivil toplum örgütleri, sendikalar, vakıflar ve platformlarının da sorunudur. Türkiye’nin içine sokulduğu bu baskı rejimine karşı kimsenin tek başına hareket etme imkanı yoktur. Ya hep beraber bu yangını söndüreceğiz ve daha mutlu, daha adil, daha güzel bir Türkiye kuracağız, ya da parçalanmış bir ülke haline geleceğiz” diye konuştu.

-“O TEK BAŞINA, BİZ TÜRKİYE’YİZ”-

Bu amaçla tüm sivil toplumu, sendikaları, dernekleri, vakıfları bu tarihi sorumluluğu üstlenmeye eden Ağbaba, “Ve herkese hatırlatıyoruz, O tek başına, biz Türkiye’yiz” dedi.  CHP İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak, görüştüğü tüm dernek, vakıf, sendika ve platformlardan ortak aklı devreye sokma, Türkiye’nin geleceği için bir adım atma çağrısı aldığını ifade eden Ağbaba, “Biz de CHP olarak, sivil toplumun yükselen sesine kulak veriyor ve yapılan çağrıya tüm gücümüzle destek veriyoruz” dedi

-“SADECE SOSYAL DEMOKRATLAR DEĞİL”-

Ağbaba, bu kapsamda, 5 Mart Cumartesi günü saat 11.00’de ATO Congresium’da yapılacak “Büyük Buluşma” toplantısında, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin her yerinden gelen vakıf, sendika ve platform temsilcilerine sesleneceğini kaydetti. Ağbaba, sadece sosyal demokrat düşünceye mensup olanlar değil, askeri müşterekte de buluşulabilen, laik, demokratik cumhuriyete inan her türlü kuruma çağrı yaptıklarını vurgulayan Ağbaba, “Türkiye tarihinin en önemli haykırışlardan biri olacağına inandığımız ‘Büyük Buluşma’ ile tüm Türkiye’den binlerce insan, ülkenin yokuş aşağı gidişine bir ‘dur’ demek için orada olacak. Türkiye’yi darbe hukukundan arındırmak, bir dikta rejimine karşı durmak için yapılan bu çağrı geleceğimize güvenle bakabilmemiz için yapılmaktadır” diye konuştu. 

-“TÜRKİYE’NİN BÜTÜN DİNAMİKLERİNİN AYAĞA KALKMA ÇAĞRISIDIR”-

Ağbaba, bu buluşmanın ardından bölgelerde ve illerde benzer toplantıların düzenlenmesini sağlayacaklarını, CHP’nin politikalarını da sadece kendisinin değil ilgili örgütlerle birlikte oluşturacağını belirterek, “Bu çağrı sadece 5 Mart’ı kapsayan bir çağrı değildir. Önümüzdeki bütün süreci kapsayan, Türkiye’nin bütün dinamiklerinin ayağa kalkma çağrısıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.