CHP’li Altay: Adaylarımız Partimizin Evlatlarından Gösterilecektir

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yerel seçimler için “CHP’nin adayları partimizin evlatlarından gösterilecektir” derken, ittifak konusunda da, “Yasal olarak mümkün değil ama partilerin informal olarak kimi yerlerde aday çıkarmama noktasında karşılıklı jestleri, dayanışmaları olabilir. Anadolu’nun ilçelerinde zaten yerel örgütler, genel merkezlere sormadan o işi aşağıda halleder. MHP ile CHP’nin de işbirliği yapacağı ilçeler göreceksiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Altay, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a yanıt veren Engin Altay, siyasetin tehdit kaldırmayacağını belirterek, “MHP’nin kimi yöneticilerinde büyük bir çelişki ve aymazlık var. Her vesile ile devlet adabından bahsederler; eğer biriyle sorunun varsa sorunu yargı yoluyla çözersin ama rahatsız olduğun hususları ülkücülerin kaba kuvvetine havale etme anlayışına girersen aslında önce ülkücülere hakaret etmiş olursun. Ülkücüler sokak kabadayısı değildir” diye konuştu.

Yalçın için “kurt görünümlü çakal” ifadesini kullanan Altay, “Semih Yalçın’ın ülkücülere talimat verecek bir hali kalmamıştır çünkü ülkücülerin samimiyetle inandığı bu davayı Recep Tayyip Erdoğan’ın eline teslim edenlerin başında da kendisi gelmektedir” dedi.

“KABADAYILIĞINI ÜLKÜCÜLERE HAVALE ETME, YÜREĞİN YETİYORSA SEN GEL”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için sarf ettiği “sarayın şamar oğlanı” sözlerinin “yerli yersiz azarlanan” anlamına geldiğini, hakaret içermediğini belirten Altay, “Kaybettikleri prestij ve itibarı, bu sözler üzerinden ülkücülerin ayranını kabartmak suretiyle geri kazanacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Onların talimatıyla hiçbir ülkücünün hukuk dışı bir iş içine gireceğine ihtimal vermem. Semih Yalçın’a da söylüyorum; ülkücülerle beni tehdit etme, yüreğin yetiyorsa nereye istiyorsan oraya ben geleyim, edepsizlik yapmasın daha fazla. Kabadayılığını ülkücülere havale etme, yüreğin yetiyorsa sen gel” diye konuştu.

Altay, Yalçın’ın Twitter üzerinden paylaştığı “hakaret ve küfürler” için de yargı önünde kendisiyle hesaplaşacağını kaydetti.

“İTTİFAK ‘TU KAKA’ OLDU”

Altay, AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde ittifakı bitirmesine ilişkin de, “Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde  ‘tak, tak, tak’ demişti. Yerel seçim ittifakı için de ‘tak, tuk, tuk’ demişti. Fakat şimdi ‘tu kaka’ oldu. Bu bizim sorunumuz olmamakla birlikte dün MHP grubunda, MHP’li kardeşlerimizin yerel seçimlere ilişkin ittifakın bittiği cümleyi duyunca gösterdikleri refleks, benim ‘MHP yöneticileri önce kendi tabanlarını konsolide etsinler, bize bulaşarak bunu yapamazlar’ iddiamı da doğrulamıştır” dedi.

‘MHP’NİN ADAYI GÖKÇEK’ İDDİASI: “YAKIŞIR”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Altay, MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Melih Gökçek olacağı haberlerinin sorulması üzerine, “Melih Gökçek MHP’ye hayırlı olsun. Yakışır, bence bir sakıncası yok ama ben bu ittifakın, kırgınlığın bir boşanmaya dönüşüp dönüşmeyeceğinden çok emin değilim” diye konuştu.

“MHP VE CHP’NİN İŞBİRLİĞİ YAPACAĞI İLÇELER OLACAKTIR”

Altay, Muharrem İnce’nin önseçimle olması durumunda İstanbul Büyükşehir için aday olabileceği açıklaması ile CHP’nin Ankara adayının da Mahsur Yavaş olup olmayacağının sorulması üzerine, “CHP’nin Ankara, İstanbul adayları belli değil, Aralık ayından önce de belli olmaz. Benim kişisel anlayışım; CHP’nin adayları partimizin evlatlarından gösterilecektir” dedi.

Büyükşehirlerde ittifak yapıp yapmayacaklarına da ilişkin de Altay, “Yerel seçimlerde ittifak yasal olarak mümkün değil ama partilerin informal olarak kimi yerlerde aday çıkarmama noktasında karşılıklı jestleri, dayanışmaları olabilir. Öyle olursa zaten bu değişik seçenekler gündeme gelebilir. Anadolu’nun kasabalarında, ilçelerinde zaten yerel örgütler, genel merkezlere sormadan o işi aşağıda halleder. Her ilçenin, her seçim çevresinin durumuna göre diğer partilerin örgütleri oturup ortak noktalarda buluşuyorlar, bunun çok örneği var. Yani MHP ile CHP’nin de işbirliği yapacağı ilçeler göreceksiniz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.