Öne Çıkanlar galatasaray deprem erdoğan çin gündem başlıkları recep tayyip erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

CHP’li Altıok’tan Başbakan’a IŞİD Sorusu: Kaç Sanık Tahliye Edildi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Başbakan Binali Yıldırım’a bugüne kadar kaç IŞİD sanığının mahkemelerce tahliye edildiğini sordu.

Altıok, Başbakan Yıldırım’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Terör örgütleri sanıklarının tahliyelerini gündeme getiren Altıok, basından elde edilen verilere göre bugüne kadar 114 IŞİD, El-Nusra ve Hizbullah sanığının tahliye edildiğini kaydetti. Altıok, Başbakan Yıldırım’dan şu soruların yanıtını istedi:

“2002 ila 2017 Kasım ayı tarihleri arasında IŞİD, El-Nusra, DAEŞ ve bakanlar kurulunun terör listesinde bulunan terör örgütleriyle ilgili kaç dava açılmış, kaç kişi hüküm giymiş, kaç kişi bu davalarda serbest bırakılmıştır? Tahliye edilen kaç kişi daha sonra herhangi bir terör eyleminde bulunmuştur?

IŞİD, El-Nusra, DAEŞ ve Hizbullah, bugüne kadar Türkiye’de kaç terör eyleminde bulunmuştur? Bu eylemlerde kaç insan ölmüş, kaçı yaralanmıştır?

Bu örgütlere Türkiye’den katılım sayısı nedir? Sırasıyla belirtilmek üzere hangi ilden kaç kişinin bu terör örgütlerine katıldığı tespit edilmiştir?

Türkiye’de bakanlar kurulu kararınca terör örgütü listesinde buluna kaç örgüt bunulmaktadır? Bunlar hangileridir?

IŞİD, El-Nusra, DAEŞ ve Hizbullah’a destek veren ve para toplayan vakıf ve medya organları sayısı kaçtır? Bunlar hangileridir? Akıbetleri ne olmuştur?

Bahsi geçen terör örgütlerinin faaliyetlerinin ve eylemlerinin önlenmesi adına hangi çalışmalar yürütülmektedir?

Aynı örgüt olmasına rağmen neden bazı mahkemeler ‘IŞİD’ bazıları da ‘DAEŞ’ şeklinde bu terör örgütlerinin isimlerini kullanmaktadır? Neden sadece IŞİD’in Uluslararası terör listesinde bulunduğu adı ülkemizde tek şekilde, yani ‘IŞİD’ olarak kullanılmamaktadır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.