Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG ayhan barut Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti gazi CHP Sözcüsü Öztrak

CHP’li Altıok’un Soru Önergesi İşleme Konmadı

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok’un Sivas katliamına ilişkin soru önergesi TBMM İçtüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığı gerekçesiyle işleme konulmadı ve iade edildi.

Altıok, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, “Son dönemde yazılı ve görsel medyada Sivas katliamı hükümlülerinin cezaevinden gönderdiği mektuplarla ‘masum olduklarına’ ilişkin yaygın bir algı operasyonu yürütüldüğüne tanıklık etmekteyiz. Ayrıca 2014 Temmuz  tarihli Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu Raporu’nda da sanıkların sorumluluğu perdelenmiş ve tüm kusur kamu yönetimine yüklenmek istenmiştir. Bu çerçevede bakanlığınız Sivas katliamı hükümlülerinin daha önce başka katliamların sanıklarının, suikastların katillerinin sessizce torba yasalarla serbest bırakıldığı gibi serbest bırakılmasına dair bir çalışma mı yürütülmektedir? Bu algı operasyonlarıyla kamuoyu buna alıştırılmak mı istenmektedir?” diye sormuştu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman imzalı Altıok’a gönderilen yazıda, soru önergesinde yer alan bu sorunun, İçtüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığından önergenin işleme konulamadığı ve iade edildiği, söz konusu sorunun çıkarıldığı veya İçtüzük hükümlerine uygun olarak yeniden düzenlendiği takdirde önergenin işleme konulabileceği ifade edildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.