CHP’li Böke: Referandumu Heyecanla ve Kazanacağımızı Bilerek Bekliyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Biz umudu, yarın birlikte yaşayacağımız Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğimiz bu referandumu çok heyecanla, isteyerek ve kazanacağımızı bilerek bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen CHP’li Böke, Parti Meclisi üyesi Sera Kadıgil’in gözaltına alınmasıyla ilgili, “Türkiye umudu büyüttükçe, umudun karşısına son çare korku ve tehdidi koyuyorlar. Türkiye özgüvenle yarınına sahip çıktıkça çaresiz üst akıl söylemlerine, komplo teorilerine, geçmişte yapılmışları kaşıyıp doğruyu söylemeden karşımıza çıkartarak, akıllarınca ‘hayır’ diyenleri ve hayırlı işleri terörize etmeye kalkıyorlar. Sera da işte bu yüzden hedef alındı” dedi.

“Özgür ve Demokratik Yaşamı 80 Milyon, Hep Beraber İnşa Edeceğiz”

İktidarı “Tehdit ve baskı tüccarlığına” başvurmakla suçlayan Böke, “Çünkü rahatsızlar, bu umuttan, bu genç enerjiden, bu dinamizmden, bizlerden, özgür Türkiye isteyenlerden korkuyorlar. İstediğiniz kadar tehdit edin, istediğiniz baskıyı yapın, oluşturmak istediğiniz bu tehdit iklimine bizler, umudunu olanlar, Türkiye’ye, birlikte yaşama kültürüne inananlar asal izin vermeyeceğiz. Biz bu tehdite ve baskıya asla teslim olmayacağız, boyun eğmeyeceğiz. Ne yapmak istediğiniz çok iyi biliyoruz, siz de şunu iyi bilin, umut her zaman baskıyı yener. Biz umutluyuz çok karalıyız biz kazanacağız. Özgür, demokratik bir yaşamı 80 milyon, hep beraber inşa edeceğiz” diye konuştu.

“Ekonomi Görmezden Gelindikçe Sorunlar Derinleşerek Devam Edecek”

Böke, Türkiye ekonomisinin zor günler yaşadığını belirtirken, 4 büyük bankanın kerdi notu görünümünün düşürülmesine ilişkin, “İktidar ekonomiyi görmezden gelmeye devam ettikçe, Türkiye’nin gerçek sorunları yok saydıkça ve bunları çözmek için hiçbir niyet ortaya koymadıkça bu sorunların derinleşerek devam edecek. Türkiye bütün bunları yaşamak zorunda mı, hayır. Cebimizi eriten, mutfağımızı yakan, TL’yi değersizleştiren, ekonomik adaleti yok eden bu anlayışa mahkum muyuz, hayır. Türkiye ekonomisinin geleceği, iktidarın göz göre göre atmadığı kerdi derecelendirme kuruluşlarının iki dudağı arasına sıkışmak zorunda mı, kesinlikle hayır” dedi.

“Trump Kararına Karşı Hükümetin Sessizliği Utanç Kaynağı”

ABD Başkanı Donald Trump’ın vize sınırlaması kararına da tepki gösteren Böke, AK Parti iktidarından ve “havuz medyasından”, Müslümanlara yapılan bu açık ayrımcılığa ilişkin sek çıkmadığını ifade etti. Böke, “Bir kez daha AKP’nin haklının değil her zaman güçlünün yanında durduğunu bize gösterdi. Bir kez daha AKP’nin kendi siyasi çıkarları, kendi hesapları söz konusu olduğunda hiçbir ilkesel tutumda olmadığı ortaya çıktı. Tüm dünya ülkelerinden bu karara tepki gelirken hükümetin sessizliğe bürünmüş olması hepimiz adına, ülkemiz adına ve en çok insanlık adına bir utanç kaynağıdır. CHP özgür ve eşit, savaşların olmadığı bir düzenin, göçmenlerin, mültecilerin yanında, insanlığın önünde, örülen duvarların karşısında yer alamaya devam edecek” diye konuştu.

Adana Milletvekili Türkmen’e: “Vicdanıyla Baş Başa Bırakıyoruz”

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını Böke, CHP Adana Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Elif Doğan Türkmen’in MYK’da istifasının gündeme gelip gelmemesiyle ilgili , “Bir bireyin kendi etik davranışıyla ilgili olan bir sonucun değerlendirmesini, o bireyin kendi vicdanıyla baş başa vermesi gerekir. CHP’nin bu konudaki görüşü, bu etik olmayan davranışla ilgili her milletvekilinin kendi vicdanıyla, nasıl Anayasa oylamasında vicdanımızla baş başa kalmayı önemsediysek, bu koşularda da aynı şeye değer veriyoruz” dedi.

Kardak Ziyaretinin Zamanlamasına Dikkat Çekti

Böke, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, kuvvet komutanlarıyla birlikte Kardak kayalıkları bölgesini ziyaretini ise değerli bulduklarını ifade etti. Ancak ziyaretin zamanlamasına dikkat çeken Böke, “Bunların belli duyguları kaşımak adına değil gerçekten, samimiyetle bu ülkenin her karış toprağına ve her insanına değer verdiğini her zaman hissettiren, sürdürebilir siyaset anlayışıyla yaşatılması gerektir” diye konuştu.

“Madem Vaktimiz Vardı Anayasayı Ortak Akılla Yazsaydık”

Bir başka soru üzerine de Böke, Anayasa değişikliği teklifinin günlerdir bir imza için beklediğini belirterek, “Bir şeyden korkuluyor ki bekletiliyor. Biz umudu, yarın birlikte yaşayacağımız Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğimiz bu referandumu çok heyecanla, isteyerek ve yarın kazanacağımızı bilerek bekliyoruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’a da yanıt veren Böke, “Gönül isterdi ki madem vaktimiz vardı, bu geçtiğimiz 10 günü STK’ları Meclis’e davet ederek, Meclis’te temsil edilmeyen kitleleri dinleyerek hep beraber bir toplumsal sözleşme olan Anayasayı ortak akılla yazsaydık. Gönül isterdi ki milletin temsiliyetini sadece sandıkta seçilmek olarak gören değil demokrasiyi hayatın her alanında yaşatmayı tercih etseydi iktidar. Bizim gözümüzde milletin iradesinin temsiliyeti, STK’ları dahil eden, vatandaşı dinleyen, muhalefeti susturmayan, demokrasiyi yaşatan alanlardır. Biz Meclis’te bunu yaşamadık ama biliyoruz ki bu referandumdan sonra Türkiye, sonuç ne olursa olsun demokratik bir ülkenin inşası için adımları atacak” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.