CHP’li Çamak:  AKP’li Milletvekilleri Korkuyla Evet Oyu Verdiler’

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Anayasa değişikliği görüşmelerinde birçok AKP’li milletvekilinin “FETÖ’cü ilan edilme korkusuyla” evet oyu verdiğini söyledi. Referandumda hayır çıkacağına inandığını söyleyen Çamak, “Bu değişiklikler AKP’lilerin de kabul edebileceği şeyler değil” ifadelerini kullandı.

Çamak, Yenişehir İlçe Örgütü’nce düzenlenen sohbet toplantısında İlçe Başkanı Ali Özveren ve partililerle bir araya geldi.

TBMM’deki anayasa değişikliği görüşmeleriyle ilgili süreci partililere anlatan Çamak, televizyon haber bültenlerinde sadece kavga anlarının gösterildiğini, Meclis TV yayını olmaması nedeniyle vatandaşların genel kurulda neler olup bittiğini, neler konuşulduğunu öğrenemediğini söyledi.

“AKP’liler Bekleseydi Eylemimiz Sona Erecek, Kavga Yaşanmayacaktı”

Çamak, “CHP grubunun kürsü işgali aslında 15 dakikalık bir eylem olarak planlanmıştı. Biz kürsüyü çevirdiğimizde salonda 50 kadar AKP’li vardı. Eylemin yedinci dakikasında kulis kapıları açıldı ve AKP’li milletvekilleri salona girdi. Kalabalık etrafımızı sardı. O an da itiş kakış oldu. İçlerinden birisi ‘bacağımı ısırdılar’ iddiasında bulundu. O kalabalıkta kulak ısırıldı, parmak ısırıldı, kol ısırıldı deseler belki inandırıcı olabilirdi ama o kalabalıkta birinin bacağının ısırılması mümkün değildi. Bacağını kürsünün arkasındaki merdiven basamaklarına çarparak yaralanmış olabilir ama böyle bir ısırma iddiası ortaya atıldı. Eğer AKP’liler 8 dakika daha bekleselerdi, bizim 15 dakikalık eylemimiz sona erecekti ve bu kavga yaşanmayacaktı” dedi.

“AKP’liler De Bu Düzenlemelerden Rahatsız”

Mecliste ve sokakta yaptığı temaslarda, AKP’lilerin bir bölümünün referandumda hayır oyu vereceği yönünde izlenim edindiğini belirten Çamak, “AKP’liler de bu düzenlemeden rahatsız. Meclis genel kurulunda baskıyla, korkudan evet oyu vermek zorunda kaldılar. İki milletvekili ile konuştum. ‘Hayır desek bizi FETÖ’cü ilan edeceklerdi, el mecbur verdik’ dediler. Anayasa değişikliğinde yer alan kimi hususlar AKP’lilerin de kabul edebileceği şeyler değil. Ben şahsen bu referandumdan umutluyum. Bu referandumda 7 Haziran 2015 seçimlerini baz alıyorum. O seçimlerde AKP yüzde 40’a düşmüştü. Daha sonra 1 Kasım Seçimleri yapıldı, AKP’nin oyu yüzde 49’a çıktı. Yüzde 9’luk o yüzergezer oyları hedeflemeliyiz. En büyük endişemiz OHAL şartlarında özellikle Doğu ve Güneydoğu’ da seçmenin baskı altında kalması ve seçimlere hile karışması” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.