Öne Çıkanlar galatasaray palandöken trabzonspor ukrayna anadolu efes dolar Göztepe Beşiktaş Haberleri antalyaspor basketbol transfer CEV U17 Avrupa Voleybol Şampiyonası

CHP’li Engin “Hükümet Kanser İlaçlarına Erişim Sorununu Bir An Evvel Çözmeli”

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, kanser hastalarının ve ailelerinin yaşadığı sorunlara değinerek, "Hükümet'i kanser konusunda kapsamlı önleyici ve erken teşhisi kolaylaştırıcı politikalar geliştirmeye ve kanser ilaçlarına erişim sorununu bir an evvel çözüme kavuşturmalı" dedi. 

HER 5 ÖLÜMDEN BİRİNİN SEBEBİ KANSER!
Ülkemizde her gün 450 kişiye kanser teşhisi konduğunu, her 5 ölümden birinin kanser sebepli yaşandığını belirten Didem Engin, "Sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sıkıntılar, kanser ilaçlarının pahalı olması ve ilaçları edinmede karşılaşılan zorluklar gibi nedenler, kanser hastalarının ve ailelerinin hastalık süresince çok ağır maddi ve manevi travmalar yaşamalarına sebep olmakta" dedi.
 
DİLEK ÖZÇELİK'İ UNUTMADI
Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ve tedavi olması için gereken ilaçlara ulaşamadığını söylemek istediği dönemin bakanlarından Erdoğan Bayraktar'ın tutumu karşısında 'İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda!' sözleri ile tüm kamuoyunun desteğini gören Dilek Özçelik'in yaşadıklarını da hatırlatan Didem Engin, "Birkaç sene önce, tedavisi için gereken kanser ilaçlarına erişemediğini dönemin bakanlarından Erdoğan Bayraktar'a anlatmaya çalışan Dilek Özçelik'in çığlığına karşı gösterilen duyarsızlık tüm Türkiye'nin vicdanını sızlatmıştı. Ne yazık ki, Dilek genç yaşta aramızdan ayrıldı. Binlerce kanser hastamızın mücadelesi ise devam ediyor" ifadelerini kullandı.
 
KANSER İLAÇLARINA ERİŞİM SORUNU BİR AN EVVEL ÇÖZÜLMELİ!
Didem Engin sözlerini "Hükümet'i kanser konusunda kapsamlı önleyici ve erken teşhisi kolaylaştırıcı politikalar geliştirmeye ve kanser ilaçlarına erişim sorununu bir an evvel çözüme kavuşturmaya çağırıyorum" çağrısı ile bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.