Öne Çıkanlar Zeytin Dalı Harekatı ataşehir belediyesi obezite Afrin Dr. Fevzi Özgönül Anadolu Sağlık Merkezi diyabet hipertansiyon Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı Ramazan ayı ne zaman başlıyor Duran Aydın

CHP’li Erdem’den Gençlere Bayram Harçlığı Teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, 19 Mayıs’ta gençlere “bayram ikramiyesi” verilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP'li Erdem, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre, öğrenim kredisi veya öğrenim bursu almaya hak kazanmış yükseköğrenim öğrencilerine, kurumca yapılan bir aylık öğrenim bursu veya kredisi tutarı kadar olan meblağ her yılın Mayıs ayının on dokuzuncu günü “gençlik bayramı” primi olarak geri ödemesi olmaksızın kurumca ödenecek. Bu ödeme hak sahibine, kredi veya burs ödeme süresince her yıl ödenecek.

Teklifin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Milli Mücadelenin başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs tarihi Atatürk’ün isteği üzerine Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmiştir.

Son yıllarda özellikle dar gelirli ailelere mensup gençlerimizin bazı yapılanmaların tuzağına düştüğü herkesçe malumdur. Tüm bunları dikkate alarak, 19 Mayıs’ı soyutluktan çıkarmak adına kredi ve ya burs alma koşullarına haiz gençlerimize gençlik bayramı harçlığı verilmesi toplumsal dayanışmamızı ve gençliğin devlete olan güvenini artıracaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.