CHP’li Erdoğdu: Bu Kadar İşsiz Varsa Nasıl Büyüyoruz?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “Bu kadar büyüdüysek işsizlik oranı neden bu kadar yüksek? Bu kadar işsiz varsa nasıl büyüyoruz? Kim büyüyor? Hükümet büyüme ile işsizlik arasındaki bu tutarsızlığını ‘verimlilik artışı’ gibi hayallerle açıklıyor” dedi.

“Gerçek İşsizlik Yüzde 16.73”

Erdoğdu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı işsizlik rakamlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. TÜİK’in 10.7 olarak açıkladığı resmi işsiz nüfusunun, “iş bulma umudunu kaybettikleri” iddiasıyla hesaplama dışında bırakılan işsizlerin, toplam işsiz sayısına dahil edilmesiyle geniş tabanlı işsizlerin sayısının 5 milyon 778 bin kişi olduğunu belirten Erdoğdu, “AKP’nin hayal dünyasında Türkiye ekonomisi yıllık yüzde 5.1 büyürken resmi işsizlik TÜİK’e göre yüzde 10.7 ancak gerçek işsizlik rakamı olan geniş tabanlı işsizlik yüzde 16.73 olarak gerçekleşti” dedi.

Resmi işsizlik oranının yüzde 10.7 olarak ilan edilmesine karşın, mevsimsellikten arındırılmış işsizliğin 11.2 olduğunu hatırlatan Erdoğdu, “İşsizlik oranları açısından Türkiye Kongo, Porto Riko ve Jamaika gibi ülkelerle aynı ligde” dedi.

“AKP’nin İstatistiklere De Bulaştırdığı Hile Artık Dikiş Tutmuyor”

İşsizliği çözmek için Türkiye’nin büyümeyi artırmaya odaklanması gerektiğini ifade eden Erdoğdu, büyüme ile işsizlik oranları arasındaki tutarsızlığa işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bu kadar büyüdüysek işsizlik oranı neden bu kadar yüksek? Bu kadar işsiz varsa nasıl büyüyoruz? Kim büyüyor? Hükümet büyüme ile işsizlik arasındaki bu tutarsızlığını ‘verimlilik artışı’ gibi hayallerle açıklıyor. Türkiye’de son bir kaç yıldır yüksek teknolojili üretime başlandı da biz mi bilmiyoruz. Bugün açıklanan rakamlar, hileli milli gelir hesabıyla şişirilen Türkiye ekonomisinde işsizliğin patladığının göstergesi. AKP’nin istatistiklere de bulaştırdığı hile artık dikiş tutmuyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.