CHP’li Erdoğdu, “Hırsız Olduklarını Biliyorduk Da Vaatlerimizi De Çalacaklarını Düşünmedik”

CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Başbakan Binali Yıldırım’ın emeklilere Ramazan ve Kurban bayramı öncesi bin TL ikramiye ödeneceğine yönelik sözlerini, “İktidarda değiliz ama 2015’te ne vaat ettiysek hükümet onun kötü kopyalarını uygulamaya çalışıyor. Hırsız olduklarını biliyorduk da vaatlerimizi de çalacaklarını düşünmedik” ifadeleriyle eleştirdi.

CHP’li Erdoğdu, Başbakan Yıldırım’ın bugün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı basın toplantısında emeklilere Ramazan ve Kurban bayramı öncesinde bin TL ikramiye ödeneceğine yönelik sözleri üzerine yazılı açıklama yaptı. Hükümetin yaklaşan seçimler nedeniyle, emeklilere ikramiye vermek zorunda kaldığını dile getiren Erdoğdu, “Sayın Başbakan sanki emekliye sadaka veriyor. Bayramda emeklilere bin TL ikramiye yetmez” ifadelerini kullandı.

“BİNER TL İKRAMİYEDEN DERHAL VAZGEÇİLEREK EMEKLİLERİMİZ BİRER MAAŞ İKRAMİYE ÖDENMESİ KARARI ALINMALIDIR”

Emeklilerin hakkının bayramlarda birer maaş ikramiye olduğuna dikkat çeken Erdoğdu, “Üstelik biz onlar gibi kaynak da sormuyoruz. Kaynağın, saraydaki inanılmaz israfın kısılması ve yandaşlara yapılan yolsuzlukların önlenmesi ile sağlanacağını biliyoruz. O nedenle biner TL ikramiyeden derhal vazgeçilerek emeklilerimiz birer maaş ikramiye ödenmesi kararı alınmalıdır” açıklamalarında bulundu.

“HALKIMIZ SEÇİMLERDE OYLARININ SATILIK OLMADIĞINI ONLARA GÖSTERECEK”

Erdoğdu, AK Parti’nin seçimlerden hezimetle çıkacağını gördüğü için CHP’nin vaatlerini gerçekleştirme telaşına düştüğünü ifade ederek,  “Biz 2015’de emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz’ dediğimizde ‘nereden bulacaksınız’ diyen AKP, yaptırdıkları anketlerden bekledikleri sonuçları alamayınca emeklilere biner TL vererek kandırmaya çalışıyor. Halkımız seçimlerde oylarının satılık olmadığını onlara gösterecek” açıklamasında bulundu.

“HIRSIZ OLDUKLARINI BİLİYORDUK DA VAATLERİMİZİ DE ÇALACAKLARINI DÜŞÜNMEDİK”

 “İktidarda değiliz ama 2015’te ne vaat ettiysek hükümet onun kötü kopyalarını uygulamaya çalışıyor. Hırsız olduklarını biliyorduk da vaatlerimizi de çalacaklarını düşünmedik” diyen CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu’nun açıklaması şöyle devam etti:

“Asgari ücrete zam dedik, düşündüklerinin ötesinde zam yapmak zorunda kaldılar. Taşerona kadro dedik yalan yanlış uygulamaya kalktılar. Biz söylediğimizde ‘kaynak nerde Hazine’yi mi yağmalayacaksınız’ diyorlardı. Oysa kaynak ortada. Sarayın günlük 10 milyon TL’ye ulaşan israfının önüne geçilse, yandaşlara bağlanan musluklar kapatılsa bütün vatandaşlara hak ettiği ücretler ödenebilir.

“GEÇMİŞ VAATLERİMİZİ ÇALMIŞ OLABİLİRSİNİZ AMA GELECEK HAYALLERİ HALA BİZİM”

Bu bir tercih meselesi. Biz halkımıza dağıtmayı tercih ediyoruz, onlar bir avuç yandaşa dağıtmayı tercih ediyor. Seçim beyannamemizi açıkladığımızda tüm halkımız sorunlarına nasıl çareler bulduğumuz görecek. Geçmiş vaatlerimizi çalmış olabilirsiniz ama gelecek hayalleri hala bizim. Biz halkımızın sorunlarını biliyoruz, hepsini tek tek yerine getireceğiz. Yeni seçim bildirgemizi bekleyin.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.