Öne Çıkanlar bitlis atlasglobal ırak ukrayna çin abd en düşük kurban fiyatı Acıbadem Altunizade Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Şişman Mart 2024 Hizmet Üretici Fiyat endeksi 2024 yılı I. Çeyrek Turizm Geliri 26 Nisan 2024 Cuma Gündem Özeti 3 Nisan 2024 Çarşamba Gündem Özeti

CHP’li Gürer'den Şehit Yakınları Ve Gazilere Bayram İkramiyesi Teklifi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şehit yakınları ve gazilere her yıl giysi yardımı ve bayram ikramiyesi verilmesi için kanun teklifi verdi.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre şehit yakınları ve gaziler, her yıl giysi yardımı ile bayram ikramiyesi alacak. Bu kişilere yapılacak giysi yardımı ve verilecek bayram ikramiyesi ile ilgili usul ve esaslar, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek. Teklifin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemizde terör nedeni ile yaşanan acılar, şehit ve gazilerimizin sorunlarının aşılması herkesin sorumluluğudur. Anayasa’nın 61. Maddesine göre ‘Devlet harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle malul ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar’ hükmü, mutlaka her alanda yaşama geçirilmelidir. Şehit yakınları ve gazilerin talep ve isteklerine göre onlara yapmamız gereken her türlü fedakarlık devletin görevi olmalıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.