Öne Çıkanlar filistin Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök ırak Metina Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev milli savunma bakanlığı ito A Milli Kadın Voleybol Takımı bitlis berlin ukrayna

CHP’li Gürer: Kurbanlık Hayvan Yetiştiricileri Endişeli

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kurbanlık satışı için dişi hayvan besleyen hayvan yetiştiricileri büyük bir mağduriyet yaşayacak. Böyle bir karar duyurulacaksa  bile bu karar Kurban bayramına 2 aydan az bir süre kala değil, çok önceden alınıp yetiştiricilerin de ona göre tedbir almasının sağlanması gerekirdi” açıklamasında bulundu.

CHP’li Gürer, hasat döneminde buğday ithalatında gümrük vergisi oranının düşürülmesinin ardından, Kurban bayramına iki aydan az bir süre kala bu kez dişi hayvan kesiminin yasaklanmasında geç açıklanmasını eleştirdi. Yasağın en az altı ay önce duyurulması, hayvan sahiplerinin de buna göre durum alması gerektiğini ifade eden Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bir hafta içinde aldığı 2 kararla, Türkiye’de hayvan yetiştiricileri ve buğday üreticilerinin mağdur ettiğini belirtti.

“Dişi Hayvan Besleyen Hayvan Yetiştiricileri Büyük Mağduriyet Yaşayacak”

Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in TRT’de katıldığı bir programda küçük ve büyükbaş hayvanlarda dişi hayvan kesiminin yasaklanıp hayvan satım merkezlerinde sıkı denetim yapılacağına dikkat çekti.

Gürer, kurbanlık satışı için dişi hayvan besleyen hayvan yetiştiricilerinin büyük bir mağduriyet yaşayacağını belirterek, “Böyle bir karar duyurulacaksa  bile bu karar Kurban bayramına 2 aydan az bir süre kala değil, çok önceden alınıp yetiştiricilerin de ona göre tedbir almasının sağlanması gerekirdi. Yumurta kapağa gelince alınan bu karar ister istemez hayvan yetiştiricilerini büyük bir sıkıntının içine sokacak” dedi. 

“Yanlış Politikaların Cezasını Neden Üreticiler Çekiyor”

Gürer, “Bakan Çelik kurban bayramında dişi hayvanların pazara girişinin yasaklandığını, sıkı denetim yapılacağını ve cezai işlem uygulanacağını söylüyor. Ülkemizde tarım ve hayvancılığı bitiren hükümet doğru bir karar alıyor çünkü hayvan sayısı artması için dişi hayvan sayısında artış gerekli ama bayrama iki ay kala açıklanana karar üreticiyi mağdur ediyor en az altı ay önce karar kamuoyuna yansıtılmalı ve hayvan sahipleri de kendilerini ona göre hazırlamalıydı. Uygulanan yanlış politikaların cezasını neden üreticiler çekiyor" diye konuştu. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.