Öne Çıkanlar meb adana cumhurbaşkanı erdoğan haberleri KPSS TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken ayhan barut bendevi palandöken gündem özeti Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon gazi

CHP’li Gürer: “Öğrenci Affı Konusunda İktidar Ne Düşünüyor, Açıklamalıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üniversiteye yeniden devam etmek isteyen tüm öğrencileri kapsayacak bir ‘öğrenci affı’ kanunun bir an önce çıkarılması için TBMM Genel Kurulunda iktidara çağrıda bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer öğrenci iken okuduğu üniversite ile ilişiği kesilen gençlere öğrenci affı çıkarılmasını bir kez daha TBMM gündemine taşıdı. Gürer, öğrenci affının çıkması için kanun teklifi vermiş ve konunun Meclis Araştırması ile de görüşülmesini talep etmişti.

“BAKANLIK ARTIK BİR AÇIKLAMA YAPMALIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binlerce öğrencinin af beklentisi konusunda Bakanlığın bir açıklama yapması gerektiğini vurgulayarak, “Ailevi, maddi, manevi nedenlerle ya da başka ilde çalışmak zorunda olmaları ve benzeri sebeplerle veya sağlık sorunlarından ötürü ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayamamış, azami süre engeline takılmış, eğitimi yarıda kalmış veya farklı nedenlerden dolayı üniversiteye kayıtlı olsalar da eğitime başlayamamış öğrenciler af beklemektedir” ifadelerini kullandı.

“OKULDAN UZAKLAŞAN GENÇLERİN PLANLADIKLARI GELECEĞE ULAŞMALARI İÇİN ÖĞRENCİ AFFI ÇIKMALIDIR”

Okuldan uzaklaştırılan gençlerin planladıkları geleceğe ve hayal ettikleri mesleğe ulaşmak için tekrar eğitim hakkı yolunun açılması gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Binlerce öğrencinin af beklentisi konusunda Bakanlığın bir açıklama yapması isteniyor çünkü süre ilerliyor, okullar başladı. Öğrenci affı konusunda iktidar ne düşünüyor, açıklamalıdır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Öğrenci Affı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.