Öne Çıkanlar terörist bugünün gündem başlıkları mardin ukrayna Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik hatay

CHP’li Gürer’den Gaziler Derneğine Ziyaret

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek, “Vatan savunmasını gözünü kırpmadan kendini siper eden gazilerimize ve şehit yakınlarımıza her alanda devlet olarak da vatandaş olarak da sahip çıkmamız gerekiyor. Şehit ailelerimize destek ve Gazilerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır” dedi.

Gürer, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ramazan Yıldız ve gazilerle bir araya geldi.
Gürer Türkiye’de yıllardır terör nedeni ile binlerce şehit ve gazinin olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

 “Ülkemizde yıllardır süregelen terör nedeni ile binlerce şehit ve gazimiz var. CHP olarak terörü lanetliyoruz. Her türlü teröre karşıyız. Bu bağlamda meclise gelen her düzenlemeyi de destekledik. Terör mutlaka sonlandırılmalıdır. Bunun içinde TBMM daha çok konun ele alındığı yer olmalıdır. Devlet politikası ile ülkemizde terör bitirilmelidir. Vatan için gözünü kırpmadan canını verenlerin ailelere bizlere emanet, gazilerimiz de bizlerin onurudur. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. 15 Temmuz gecesi darbe kalkışmasında şehit olan gazi olanlarda bu ülkenin bekası için canlarını ortaya koymuştur. Tüm şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz için devletimizin tüm olanakları ve yurttaşlar olarak her desteği yapmamız bu ülkenin yurttaşı olarak görevimizdir. Şehit yakınları ve gazilere için yapılan her uygulama birbirinden ayrıştırıcı değil destekleyici olmalıdır. Her şehidimiz vatan için canını vermiş, her gazimiz bu yolda mücadelede yaralanmıştır. Şehit ve gazilerimizin arasında ayrım olamaz, yapılamaz, hepsinde bizim şehidimiz, gazimizdir. Hükümetin yaptığı ve yapacağı her düzenlemede bu esas üzerinden olmalıdır.”

Yıldız, Gürer ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ettikten sonra, “Son dönemlerde Şehit ve gaziler arasında uygulamalarda görülen farklılıklar bizleri üzmektedir. Bizim gözümüzde şehit şehittir gazi gazidir. Her kes bu vatan için bir bedel ödemiştir ödemeyende hazırdır bizler bundan dolayı şehitler ve gaziler arasında ayrımcılığı asla kabul etmiyoruz. Ayrım olmasın istiyoruz. Vatan için şehit olan ve gazi olan bizler için yapılanlara teşekkür ediyoruz ama son dönemde rastlanan bazı gelişmelerden de üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Yıllardır dile getirmemize rağmen şehir içinde toplu taşımacılık yapan özel halk otobüslerinden gazilerin ücretsiz yararlanması sorun yaşanıyor. Niğde’de kart tanıma sistemlerinden kaynaklanan sorun nedeniyle gaziler özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanamıyor”  şeklinde konuştu.

Gürer’in, Dernek’e gerçekleştirdiği ziyarete Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Dernek Başkanı ziyaret anısına derneğin flamasını takdim etti.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.