CHP’li Gürer’den Süt Krizi Uyarısı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sütte gelecek yıllarda kriz yaşamamız olasıdır. Hükümeti uyarıyorum. Bu anlayışla devam ederse süt krizi de gelecek yıllarda et gibi önümüze gelecek”  dedi.

Gürer, “gıda terörü” konusunda TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Tüberküloz, brusella hastalığı gibi hastalığı olan büyük baş hayvanlarda şarta bağlı kesim yapıldığını belirten Gürer, şöyle dedi:

“Örneğin bu hayvanlar kesildikten sonra kavurma yapılarak piyasaya verilmektedir. Kesilen hayvan etleri yönetmelikte belirtilen usullere göre tüketiciye sunulduğu ifade edilmektedir. Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği etiketleme kurallarına göre de bu kavurmaların ambalajlarında şarta bağlı kavurma yazısı mecburiyeti bulunmamaktadır. Vatandaş hasta hayvanlardan yapıldığını bilmeden ürün almaktadır.”

Gürer, ölen buzağıların kesilip satışa sunulduğu yönünde iddialar olduğuna işaret ederek, “Bu konuda bakanlığı göreve çağırıyorum” dedi.

“SÜTTE GELECEK YILLARDA KRİZ YAŞAMAMIZ OLASIDIR”

Sütte gelecek yıllarda kriz yaşanma olasılığına değinerek, uyarılarda bulunan Gürer, şöyle devam etti:

“Sütle ilgili yapılmakta olan uygulamada, 3 ayda bir süte zam oranı konsey tarafından belirleniyor. Ancak bu belirlemede 140 kuruş olan çiğ süt fiyatı şu anda 153 kuruşa getirildi. Ama bunun 13 kuruş olan artışının 6 kuruşu farklı kesintilere gittiği için çiğ süt üreticisine 9 kuruş yansıyor. Ne var ki sanayici raftaki ürüne yüzde 20-22 zam yaparken üretici bu zamdan aynı oranda yararlanmıyor. Süt üreticisinin maliyeti her gecen gün artıyor. Sonuç itibarıyla eğer sütten gelir elde edemezse o besici ineğine kesime veriyor. O anlamda hükümeti uyarıyorum. Bu anlayışla devam ederse süt krizi de gelecek yıllarda et gibi önümüze gelecek.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.