Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana KPSS meb Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko TOGG Uzaktan Eğitim AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut YKS gazi

CHP'li Hakverdi Sürgün İddialarını Meclis'e Taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Meclis'e sunduğu soru önergesi ile 10 Ekim'de Ankara'da kana bulanan mitinge katıldıkları sebebiyle sürgün edildikleri öne sürülen öğretmenleri gündeme getirdi.

Hakverdi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

CHP’li Hakverdi, 10 Ekim’de canlı apk indir bomba saldırısıyla 105 kişinin hayatını kaybettiği mitinge katıldıkları için sürgün edilen 4 öğretmen hakkında verdiği önergede şunları kaydetti:

“Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nde Eğitim Sen üyesi dört öğretmen, 10 Ekim Ankara mitinge katıldıkları ve “Siyasi düşüncelerini tutum ve davranışlarıyla yansıttıkları” iddiasıyla sürgün edilmiştir.

-“ÖĞRENCİLER MÜFETTİŞLERİN SORULARINA CEVAP YAZMAYA ZORLANMIŞLARDIR”-

Mitinge katılan 11 öğretmenin müdür tarafından şikâyet edilmesi üzerine okula gelen müfettişlerin, bütün sınıflarda öğrencilere dağıttıkları kâğıtlara, öğretmenlerin sınıflarda siyasi konuşmalar yaptıklarını, bazı öğrencileri mitinge katılmaya çağırdıklarını yazmalarını istediği iddia edilmektedir. Öğrenciler; TC kimlik numaralarını, kendi isimlerini, anne-baba isimlerini de yazarak bu sorulara cevap yazmaya zorlanmışlardır. Özellikle okul müdürünün yanlı tutumu, son bir yılda sendika üyesi öğretmenlere ve diğer öğretmenlere karşı mobbinge dönüşmüştür.”

-“OKUL MÜDÜRÜNÜ GÖREVDEN ALMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”-

CHP’li Hakverdi’nin, Bakan Avcı tarafından yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

“Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nde görev yapan dört öğretmen neden sürgün edilmiştir? 10 Ekim Mitingine katıldıkları için sürgün edildikleri iddiaları doğru mudur?

Okul müdürünün 10 Ekim mitingine katılan 11 öğretmeni şikâyet ettiği iddiaları doğru mudur? M. E. E. Okul Müdürü olarak görev yaptığı süre boyunca kaç öğretmeni şikâyet etmiştir?

Şikâyet üzerine okula gelen müfettişlerin bütün sınıflarda öğrencilere dağıttıkları kâğıtlara, “Öğretmenlerin sınıflarda siyasi konuşmalar yaptıklarını, bazı öğrencileri mitinge katılmaya çağırdıklarını” yazmalarını istediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise müfettişler neden böyle bir şey istemiştir?

Müfettişlerin dağıttığı kâğıtlara, öğrencilerin; TC kimlik numaralarını, kendi isimlerini, anne-baba isimlerini de yazarak sorulara cevap yazmaya zorlandıkları iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu şekilde işlem yapan müfettişlere fişleme yaptıkları için soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

Öğretmenler, “Siyasi görüşlerini davranışlarına yansıttıkları” iddiasıyla sürgün edilirken Okul Müdürü M. E. E.’nin özellikle sosyal medya hesaplarında AKP yöneticisi ya da üyesi gibi politik değerlendirmeler yaptığı, muhalefet partileri ya da kişilere, ağır hakaretler içeren ifadeler yazması nedeniyle hakkında neden soruşturma açılmamaktadır?

Okul Müdürü Mehmet Emin Ergun’un mobbing yaptığı iddiasıyla hakkında bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Okul müdürünü görevden almayı düşünüyor musunuz?

Sürgün edilen öğretmenlerin okullarına geri dönmeleri için bir işlem yapılacak mıdır?

Okul önünde sürgün kararlarını protesto etmek isteyen Eğitim Sen’in basın açıklaması öncesi polisin, öğrencilerin eyleme katılımını engellediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise polise bu yetkiyi kim vermiştir?

Polisin, basın açıklamasına katılan öğrencilerin numarasını ve isimlerini aldığı iddiası doğru mudur? Doğru ise polis öğrencilerin numarasını neden almıştır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.