Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vakıfbank vodafone

CHP’li İrgil Akademisyen İhraçlarını Meclise Taşıdı

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi Ceyhun İrgil, Başbakan Binali Yıldırım’a “2346 akademisyenin tek tek her birine ait ihraç edilmelerine ilişkin elinizdeki bilgi ve belgeler nedir?” diye sordu.
 
CHP’li İrgil 2 bin 346 akademisyenin OHAL KHK’sında terör destekçisi denilerek ihraç edilmesi hakkında Başbakan Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
 
CHP’li İrgil verdiği önergenin gerekçesinde “ Eğer akademik özgürlük ve akademik özerklik anayasayla korunuyorsa; akademisyenlerin kamusal bir olayda fikirlerini açıklamaktan dolayı tutuklanmaları veya ihraç edilmeleri veya düşüncelerine ve araştırmalarına devlet ya da diğer güç odaklarından gelebilecek her türlü girişim, müdahale veya baskı anayasaya uygun değildir” ifadelerine yer verdi.
  
İrgil öte yandan ihraç edilenler arasında Barış için Akademisyenler bildirisine imza atan 44 bilim insanının bulunmasının kuşku yarattığını ifade ederek Başbakan Yıldırım'a şu soruları yöneltti:
 
“672 sayılı OHAL KHK’sıyla ihraç edilen 44 akademisyenin hangi kanıt ve belgelerle terör destekçisi olduğu düşünülmektedir?
 
Bu kişilerle ilgili 672 sayılı OHAL KHK’sında ileri sürülen gerekçelere ilişkin olarak herhangi bir yargı kararı var mıdır?
 
Bu akademisyenlerin ihracına neden olacak herhangi bir kanuni dayanak, somut bir kanıt yok ise OHAL KHK’sıyla yapılan bu hukuksuz uygulamanın gerekçesi nedir?
 
2218 akademisyenin imzaladığı ‘Barış için Akademisyenler’ bildirisinde imzaları bulunan bu 44 kişinin özellikle ihraç edilmiş olma nedeni rektörlere muhalif olmaları mıdır?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.