Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti Kanyon ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

CHP’li İrgil: Başka Öğretmen Ölmeden Soruşturmaları Tamamlayın

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Açığa alınan 6 bin 7 öğretmenin görevlerine iade edilmesi iyi bir haber. Ancak, biz isterdik ki bu kadar geç kalınmasaydı” dedi.
 
CHP’li İrgil, cuma günü 6 bin 7 öğretmenin mesleğe iade edilmesi üzerine Meclis Genel Kurulu’nda MEB teşkilat görüşmeleri sırasında Milli Eğitim Bakanlığı’na önemli uyarılarda bulunarak, “Açığa alınan 6 bin 7 öğretmenin görevlerine iade edilmesi iyi bir haber. Ancak, biz isterdik ki bu kadar geç kalınmasaydı” dedi.
 
 
“Bu İnsanları Geriye Kim Getirecek?”
 
İrgil, bu süreçte açığa alınan 20’ye yakın öğretmenin intihar ettiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Öğretmenler Günü’nde, 47 yaşındaki Ergülü Yıldız kendini astı, açığa alınmış bir öğretmendi, maalesef bu karara yetişemedi. Bir gün önce olsaydı belki iade edilmiş olacaktı. Aynı şekilde, Bilecik’te Mustafa Güneyler, 50 yaşında, evinde tüp gazıyla intihar etti. Muğla’nın Ortaca ilçesinde, 37 yaşında Mehmet Karadoğan limon bahçesinde kendini vurarak intihar etti. Mersin’de, öğretmen olan oğlu tutuklanan bir imam bu itibarsızlığa, bu karalamaya tahammül edemeyip intihar etti. Onurlarıyla oynanan bu yükün altından kalkamıyorlarsa intihar ediyorlar. Bu intiharlar kul hakkı değil mi? Bu haksızlıklar, sorgusuz sualsiz bu ihraçlar, bu açığa almalar kul hakkı değil mi? Bu insanları geriye kim getirecek?”
 
“En Hızlı Şekilde İadelerini Veya Bir Hükme Varılmasını İstiyoruz”
 
Bu ölümlerin bir ders olması gerektiğini belirten İrgil, şöyle devam etti:
“Bundan sonra geri kalan öğretmenlerin dosyalarının veya yapılacak işlemlerin bir an önce gözden geçirilmesini, olabilecek en hızlı şekilde iadelerini veya bir hükme varılmasını istiyoruz. Çünkü, insanlarla ilgili hüküm kurmadan, bir hükme varmadan onları karaladığınızda onurlarını yaralamış oluyorsunuz. Başınıza geldiğini düşünün. Lütfen bir an önce ihraç edilen veya açığa alınan öğretmenlerle ilgili kriterleri net olarak belirleyin ve bu kriterleri genişletmek değil daraltarak insanların onurlarını, aşlarını, işlerini iade edin.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.