Öne Çıkanlar galatasaray Kuşadası Belediyesi bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk

CHP’li Karabıyık: İşte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Gerçekleri!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, "Geçen yılın ilk 5 ayında 23 milyar lira olan kurum zararının bu yılın aynı döneminde 35.4 milyar liraya yükseldi." dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yaptığı basın açıklaması ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verilerini değerlendirdi. 

Geçen yılın ilk 5 ayında 23 milyar lira olan kurum zararının bu yılın aynı döneminde 35.4 milyar liraya yükseldiğini kaydeden Karabıyık, “Yani kurum zararı bir yılda yüzde 52 arttı. Yılbaşında ise SGK’nın 48-50 milyar açık vermesi bekleniyor. SGK’ya hazineden yapılan yardımlar ise aslan payı. İlk 5 ayda hazineden yapılan 71.1 milyar TL’lik yardımın 48.2 milyar lirası SGK’ya. Bu aslan payı yardımlara rağmen sosyal güvenceden yoksun kalan yurttaş sayısı ise 396 bin arttı” dedi.

SGK’nın verileri geç açıklamasında ekonomideki kötüye gidişi gizleme çabası olduğunu dile getiren CHP’li vekil, “SGK verilerini makyajlamaya yönelik tüm çabalara rağmen Türkiye’de işsizlik ve yoksulluktaki artış durmak bilmiyor. SGK’nin gelir-gider dengesi hızla bozulurken kurum zararı artmaya devam ediyor. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan, çalışmayan, SGK’den gelir veya aylık almayan vatandaşların sayısı artıyor. Geliri asgari ücretin üçte birinden bile az olduğu için, genel sağlık sigortası devlet tarafından ödenen mutlak yoksul sayısı da bu yılın ilk 5 ayında 396 bin kişi arttı. Yine yılın ilk beş ayında 518 bin 554 kişi işini kaybederek sosyal güvenceden yoksun hale geldi” sözleriyle açıklamasını tamamladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.