Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan fırat kalkanı

CHP’li Kayışoğlu Çocuk Dilenciliğinin Önüne Geçilmesi İçin Meclis Araştırması İstedi

Çocuk Dilenciliğinin önüne geçilmesi İçin Meclis Araştırması İsteyen  CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Türkiye’de Toplumsal duyarlılığımızı da tehdit eden bu duruma kayıtsız kalınması halinde masum çocukların, bebekli kadınların sokaklara düşmesine, bu İşten para kazanan dilenci mafyasının daha da büyümesine Devlet eliyle İmkân verilmiş olacaktır.” dedi.

CHP Kadın ve Çocuk Haklarını İzleme Komisyonu Üyesi, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu çocuk dilencilerle ilgili Meclis araştırması istedi. Büyükşehirlerde insanı vicdanıyla gerçekler arasında sıkıştıran temel sorunlardan birisinin dilenciler olduğunu dile getiren Altaca Kayışoğlu, “Son dönemde artan çocuk dilenciler ise sosyal devlet kavramının yeniden sorgulanmasını gerekli kılmaktadır. Dilenci veya dilencilik, maalesef toplumsal hayatımızın bir parçası fakat ayrıntıda kalan yanlarından birisini oluşturmaktadır.  Her trafik ışığında karşılaştığımız bir manzaraya dönüşen bu durum karşısında kaçınılmaz olarak karşı karşıya geldiğimiz soru ise şudur: ‘Dilenci gerçekten muhtaç olan ama ihtiyacını karşılayamadığı için dilenen midir?’ Bu konuların titizlikle araştırılması gerekir” diye not düşüyor. 

Büyük şehirlerinde dilenci sayısındaki patlamanın bir nedeninin de Suriye ve Irak’ta yaşanan savaşlar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan mülteciler olduğunu dile getiren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Mültecilerin kontrol altında tutulmak ve istismarların önüne geçmek için sosyal destek sağlamak yerine istedikleri gibi dolaşmalarına imkân verilmesi, bu müzmin yaranın daha da derinleşmesine neden oluyor” diye konuştu. 

Kucağında bebeğiyle dilenen kadın, erkek ve çocuk görüntülerinin toplumsal yaşamın bir parçası haline gelmesinin bu durumu görünmez kıldığının altını çizen Altaca Kayışoğlu, dilenciliğin bir ihtiyaçtan çok kötü kişiler eliyle bir sektöre dönüştürülmüş olduğuna dikkat çekti. Her yıl binlerce çocuğun bu işe zorlandığını, dilenci mafyasının kurbanı haline geldiğini belirten, CHP Kadın ve Çocuk Haklarını İzleme Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, giderek dramatik bir hal alan dilenci çocuk meselesinin çözüme kavuşturulması için Meclis’in çözüm yolları üzerinde araştırma yapmasının bir zorunluluk oluşturduğunu ifade etti. 

Gerçekten muhtaç olan ve bu nedenle dilenmek zorunda kalanların belediyeler ve devletin ilgili kurumlarınca belirlenip yardım yapılabilmesi, organize suç şebekelerinin elinde bulunan çocukların, kadınların, engelli ve yaşlıların kurtarılıp, sosyal devlet olmanın gereklerinin yerine getirilmesi için Meclis araştırması isteyen Altaca Kayışoğlu, “Ülke insanının vicdani ve dini duygularını kullanmak için dilenci mafyası tarafından daha çok bebekli ve çocuklu kadınların dilenmeye zorlandığı, büyüme çağında olan ancak sokaklarda büyümek zorunda kalan çocukların ise önlem alınmadığı takdirde gelecek açısından büyük bir soruna dönüşeceği açıktır. 50 binin üzerinde kadın, çocuk, yaşlı ve sakatın dilendirildiği Türkiye’de toplumsal duyarlılığımızı da tehdit eden bu duruma kayıtsız kalınması halinde masum çocukların, bebekli kadınların sokaklara düşmesine, bu işten para kazanan dilenci mafyasının daha da büyümesine devlet eliyle imkân verilmiş olacaktır” uyarısında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.