Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk PUBG MOBILE Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları hatay

CHP'li Özel : Cumhurbaşkanı Bu İşin Sorumluluğunu Bir Üstlensin

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara’daki bombalı saldırıya ilişkin, “Devletin başı, ‘benim ben, iki ayda bir toplayacağım gerekirse Bakanlar Kurulu’nu’ diyen, bana göre anayasa yapın diyen, her şeyi ben bilirim diyen, kibrinden yanaşılmayan ben ben var ya o çıkmalıdır sorumlu benim kardeşim demelidir. Cumhurbaşkanı bir kere bu işin bir sorumluluğunu üstlensin” dedi.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ankara’daki bombalı saldırıya işaret ederek, “Bu ülkede istihbarat zafiyeti başta olmak üzere güvenlik zafiyetinin, güvenlik politikalarının ve hükümetin hükümet ediş biçiminin baştan aşağıya sorgulanması gerekir” dedi.

“AYNI BİLDİRİNİN ALTINA BULUŞMAMIZ ONLARIN SORUMLULUĞUNU ORTADAN KALDIRMAZ”

Meclis’te dün AK Parti, CHP ve MHP’nin imza attığı bildiriye işaret eden Özel, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bizimle birlikte bir bildiriye imza atıyor oluşu veya bizim onunla birlikte aynı bildirinin altında buluşmamız onların sorumluluğunu ortadan kaldırmaz” diye konuştu.

“HERKES KOLTUKLARINDA OTURMAYA DEVAM MI EDECEK?”

“Herkes koltuklarında oturmaya devam mı edecek?” sorusunu yönelten Özel, Başbakan’ın açıklamalarına da dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Bu açıklamayı Sayın Başbakan’dan saldırı olmadan bir gece önce beklerdik. Bütün gece istihbaratla uğraştık, saldırı hazırlığında olanları bulduk, bu saldırıyı engel olduk, bu devlet yaklaşımıdır. İş işten geçmiş, evlatlarımız hayatlarını kaybetmiş…

Milli Savunma Bakanı yerinde oturur. Başbakan yerinde oturur. İlgili bakanlar yerinde oturur.

KİM İSTİFA EDECEK?”

Biz terörü kınıyoruz. Ama bizim dışımızda bu imzanın sahiplerinin başka sorumlulukları yok mu? Kim istifa edecek?

Yani bir sonrakinde gelip Meclis’in bahçesinde patlatacak, Genelkurmay’ın içinde patlatacak, böyle bir istihbarat zafiyeti böyle bir teslimiyet böyle bir şey var mı? Bunların bir hesabı olacak.”

Basın mensuplarının, “Sorumlu kim,  gensoru vermeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna Özel, “Devletin başı, ‘benim ben, iki ayda bir toplayacağım gerekirse Bakanlar Kurulu’nu diyen, bana göre anayasa yapın diyen, her şeyi ben bilirim diyen, kibrinden yanaşılmayan ben ben var ya o çıkmalıdır sorumlu benim kardeşim demelidir ben. Cumhurbaşkanı bir kere bu işin bir sorumluluğunu üstlensin. Ondan sonra Başbakan, ondan sonra başta Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı olmak üzere kabinenin bütün üyeleri… CHP’nin devlet geleneğinde CHP'nin siyaset geleneğinde böyle zorlu günlerde gensoru verme gibi bir şey yok, bekleriz ama bu çok uzun sürmez” yanıtını verdi.

“GİDİP ADAM CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINI MI ELE GEÇİRECEK”

Sorumluların yakalarını bırakmayacaklarına dikkat çeken Özel, şöyle devam etti:

“Bu sorumlular gözümüzün içine baka baka azot gibi kendilerini ortamdan arındırıp eyvah biz de çok üzgünüz hadi hep beraber deklarasyon yayınlayalım. Biz deklarasyonu yayınladık.

Gidip adam Cumhurbaşkanlığı Sarayını mı ele geçirecek, Başbakanlık konutunu mu ele geçirecek, Genelkurmay’a bayrak mı dikecek.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, tüm kabine bu devleti yöneten herkes bu saldırılarda sorumludur önleyemedikleri için. Hesap vermek durumundalar.”

“PYD’nin açıklamasına ne diyorsunuz?” sorusuna Özel, “Biz ana muhalefet partisi olarak bu ülkenin kurumlarına, kuruluşlarına onların yaptıkları açıklamalara itibar etmek durumundayız” dedi.

Meclis’te dün teröre karşı bildiriye HDP’nin imza atmamasına ilişkin soruya da Özel, “Bu bir Meclis bildirisine dönüşemedi çünkü dört partinin birden imza atması gerekiyordu. Üç parti imza atınca Meclis bildirisi olmadı. Bu imza sorumluluğu ortadan kaldıran bir imza değil” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.