Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı gündem başlıkları hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

CHP'li Özel'den Dokunulmazlık Değerlendirmesi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti’nin “dokunulmazlık” teklifine ilişkin, “AKP’nin bu teklifinden tatmin olmadık hatta bu kadar uğraşıp en sonunda tekrar aynı şeyi getirmelerinden hayal kırıklığına uğradık, şaşırdık" dedi.

ANKA’nın sorularını yanıtlayan Özel, AK Parti’nin dokunulmazlık teklifini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiklerini belirterek, “Maddeyi gördü, kendisinin değerlendirmesi bizim dün yaptığımız değerlendirmeyle aynı oldu, zaten partinin ortak ve resmi görüşü çerçevesinde değerlendirmiştik” dedi.

-“CHP’NİN TEMEL TALEBİNE ZATEN CEVAP VERMİYOR”-

AK Parti’nin teklifine ilişkin Özel, şu değerlendirmeyi yaptı:

“CHP’nin temel talebine zaten cevap vermiyor AKP... Diyoruz ki milletvekili olmak için hangi suçları işlememiş olman gerekiyorsa milletvekiliyken o suçları işlersen dokunulmazlık seni korumasın.  Buna zaten kategorik olarak karşılar. ‘Biz dokunulmazlık bu haliyle sürsün istiyoruz’ diyor AKP ama ‘bir geçici maddeyle mevcutları halledelim’ diyor. Bakanları dışarıda tutmak istiyorlar. Onlar ilk teklifleriyle dün arasında bir tek Adalet Bakanlığı ile Başbakanlıkta bekletilen, tuttukları dosyaları da kapsama aldırabileceklerini söylediler ve öyle dosyaların var olduğunu da anlamış olduk.

- “BAKANLARI ANALARI KADİR GECESİNDE DOĞURMUŞ DİĞER MİLLETVEKİLLERİNİ ANALARI SALI GECESİ Mİ DOĞURMUŞ”-

Biz iki şeyi anlamakta güçlük çekiyoruz ve AKP’ye soruyoruz. Bir; milletvekili olmaya engel bir suç milletvekilliği sırasında işlenirse neden dokunulmazlık kapsamında olsun? İkinci anlamadığımız şey, bakanlar hani Kadir Gecesinde doğdular da biz diğer bir günde mi doğduk? Bakanları anaları Kadir Gecesinde doğurmuş diğer milletvekillerini anaları Salı gecesi mi doğurmuş, Pazartesi gecesi mi doğurmuş veya diğer günlerde mi doğurmuş, bu bakanların ne ayrıcalığı var? Bu bakanları koruma isteği, ihtiyacı nereden kaynaklanıyor veya buna kim niye karşı çıkıyor. Biz diyoruz ki bırakın yargı bakanlara da baksın diyoruz.”

-CHP AK PARTİ’YE DOKUNULMAZLIK YANITINI HAFTAYA VERECEK-

CHP’nin AK Parti’ye dokunulmazlık yanıtını ne zaman vereceğine ilişkin de Özel, “Ben Genel Başkan’a sundum. Önümüzdeki hafta bu değerlendirilecek. Genel Başkan bunu MYK’da ele almayı düşünebilir veya doğrudan yetkisindedir onun talimatına göre ama önümüzdeki hafta” dedi.

Özel, AK Parti’nin teklifine ilişkin de, “AKP’nin bu teklifinden tatmin olmadık hatta bu kadar uğraşıp en sonunda tekrar aynı şeyi getirmelerinden hayal kırıklığına uğradık, şaşırdık” derken şöyle devam etti:

“Buna evet diyemeyiz de AKP ‘bizim son geldiğimiz nokta budur’ deyip ama ben kendilerine dün sordum bu son geldiğiniz nokta mı diye yok sizin cevabınızı bekleyeceğiz dediler yani mesela AKP’de ben bunu 'böyle veriyorum' demiyor. Bizim cevabımız yine ziyaretle olur.  O da gelecek hafta partinin kararı belli olduktan sonra olur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.