Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer çin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi

CHP’li Özkoç: Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Danıştay’ın Öğrenci Andı kararına gelen tepkilere, “Türkiye bir hukuk devletidir diyorlar ama işlerine gelmeyen karar çıkınca hemen feveran ediyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Nedir sizi rahatsız eden? Burada değiştirmek istediğiniz şey nedir? Yani And da değiştirmek istediğiniz şey nedir?” dedi.

Özkoç, TBMM’de Basın 4 No’lu Kapı’da yaptığı açıklamada Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili araştırma önergesi verdiklerini söyledi. TBMM’yi bu olayla ilgili kapalı oturuma davet edeceklerini belirten Özkoç, “Kaşıkçı olayının hem araştırma önergesi hem de kapalı oturumda sorgulanmasını sağlayacağız” dedi.

“DANIŞTAY’I TÖHMET ALTINDA BIRAKMAK DOĞRU BİR YAKLAŞIM DEĞİL”

“Danıştay’ın Öğrenci Andı kararına AK Parti’den gelen tepkilere ne diyorsunuz?” sorusuna Özkoç, şu yanıtı verdi:

“İşlerine geldikleri zaman yargının verdiği kararları tamamdır diyorlar, yargı karar veriyor, bizim yapabileceğimiz bir şey yok, Türkiye bir hukuk devletidir, diyorlar ama işlerine gelmeyen karar çıkınca hemen feveran ediyorlar, yargı yanlış yapmıştır, doğru değildir, bu kararı tanımıyoruz, arkasında durmayacağız falan, diyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, bu nasıl bir yaklaşım, bu nasıl bir ciddiyetsizlik, böyle bir şey olur mu?  Bir öyle deyip bir böyle demek ve Danıştay’ı bu konuda töhmet altında bırakmak doğru bir yaklaşım değildir.

“NEDİR SİZİ RAHATSIZ EDEN?”-

Neden bu kadar rahatsızsınız? Nedir sizi rahatsız eden? Burada değiştirmek istediğiniz şey nedir? Yani And da değiştirmek istediğiniz şey nedir, bize söyleyin. Nedir sizi rahatsız eden? Türklüğün çalışkanlığı mı sizi rahatsız ediyor? Sizi rahatsız eden Atatürk’ün adının geçmesi midir? Doğruluk mudur sizi rahatsız eden? Bu metin de sizi ne rahatsız ediyorsa onu söyleyin.”

“BÜTÇEYİ SAVUNACAK YÜZÜ VARSA O ZAMAN TBMM’YE GELİR, BU BÜTÇEYİ KENDİSİ SAVUNUR”

“2019 Bütçesi geldi, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Özkoç, “Bütçeyi, TBMM’de savunması gereken Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Şimdi eğer bu bütçeyi savunabilecek kadar samimi ise eğer bu bütçeyi savunacak yüzü varsa o zaman TBMM’ye gelir, bu bütçeyi kendisi savunur” derken, “Eğer o gelmezse eğer bir başkasını görevlendirirse anlayın ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu bütçeyi savunacak yüzü kalmamıştır” diye konuştu.

BÜLENT TURAN’IN AÇIKLAMALARI

“AK Partili Bülent Turan’ın bir açıklaması oldu, belediye başkanlığı seçimleri ile ilgili, 15 yıldır bir koltukta oturamaz siyasetçi diyor, ne diyorsunuz” sorusuna Özkoç, “Recep Tayyip Erdoğan’a ne diyecek, o, onu düşünsün yani eğer böyle bir açıklama yaptıysa Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ne diyecek, nasıl fırça yemiştir, ben aklıma bile getiremiyorum” yanıtını verdi.

Özkoç, şöyle devam etti:

“Bu metal Melih Gökçek’te var da vücudunda yoruluyor da bu metal Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nda bu metal var da bu metal Recep Tayyip Erdoğan da yok mu ya. Bu metal nasıl bir şeydir?”

“İstanbul’da Muharrem İnce aday olursa onunla ilgili AK Parti’nin bir strateji geliştireceği kulislerde konuşuluyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Özkoç, “O Adalet ve Kalkınma Partisinin sorunu, ben kendilerine hak veriyorum, şu anda Türkiye’de yerel seçimlerde en güçlü şekilde gelen siyasi parti CHP” dedi.

MANSUR YAVAŞ

“Ankara’da Mansur Yavaş ile ilgili bir şey var mı?” sorusuna da Özkoç, “Değerlendiriyoruz” yanıtını verdi.

“HİÇ KİMSENİN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ, DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKLAMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMIYORUZ”

“Grup Yönetim Kurulunun almış olduğu bir karar var, grup başkanvekillerine haber vermeden değerlendirme yapılmasın şeklinde, bunu sansür olarak görenler de var, ne diyorsunuz?” sorusuna Özkoç, “Yani parti içerisinde bunu sansür olarak gören kişi olduğunu sanmıyorum. CHP siyasal bir güçlü bir kurumdur. Bu kurum bir disiplin içerisinde içtüzük hükümlerimiz doğrultusunda görevini yerine getirmektedir. İçtüzüğün emrettiği kurallara uymak başta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonra bizlerin sonra da milletvekillerinin görevleridir, hepimiz bu içtüzüğe uygun hareket edeceğiz. Hiç kimsenin basın özgürlüğünü hiç kimsenin düşüncelerini açıklama özgürlüğünü kısıtlamıyoruz” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.