Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi bugünün gündem özeti atama

CHP’li Özkoç, Cumhurbaşkanı Adayını Tarif Etti

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Biz sadece CHP’nin içerisinden bir aday çıksın ve cumhurbaşkanı adayı olsun diye bakmıyoruz. Bizim cumhurbaşkanlığı seçimlerine bakış açımızdaki netlik şudur; cumhurbaşkanlığı sisteminin bu sistemle yürütülmesine karşıyız” dedi.

Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak Yılmaz Büyükerşen’in ismi geçiyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Özkoç, şu yanıtı verdi:

“Sayın Büyükerşen çok değerli bir belediye başkanımızdır. İsmi çok sıkça da geçmektedir, başka isimler de geçmektedir. Biz sadece CHP’nin içerisinden bir aday çıksın ve cumhurbaşkanı adayı olsun diye bakmıyoruz. Bizim cumhurbaşkanlığı seçimlerine bakış açımızdaki netlik şudur; cumhurbaşkanlığı sisteminin bu sistemle yürütülmesine karşıyız. Cumhurbaşkanı adayı ister bizim siyasi partiden olur isterse ülkemizin bir değeri olur, kim olursa olsun siyasi partilerin ve tüm bileşenlerin ortak adayı olarak çıkabilir, kim çıkarsa çıksın ondan bir tek şey talep ediyoruz; 'ben Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbaşkanlığına adayım, Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbaşkanı seçilirsem parlamentonun yetkilerini parlamentoya iade edeceğim'. Biz başbakanla yürütmeye, biz yargının demokratik olmasına, biz yasamanın özgürce kendisini ifade etmesinden yanayız.”

GÜÇ BİRLİĞİ OLABİLİR

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AK Parti ve MHP’nin ittifak teklifine ilişkin, “Bu kirli bir ittifaktır” nitelemesini yaparken, Türkiye’de bizimle birlikte güç birliği yapacak farklı siyasi partilerden görüşleri olan ancak yurdunu ve memleketini seven, birlikte güç birliği ile bu kirli ittifakı yok etmek isteyen çok büyük bir kitle var” dedi.

Özkoç, “Terör örgütlerinin hamisi AKP’dir. PKK ile masaya oturan AKP’dir. FETÖ terör örgütünü ihya eden AKP’dir. PYD lideri Salih Müslim’i kırmızı halıyla karşılayan AKP’dir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği sefer görev emriyle ilgili Özkoç, “Sayın AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm duyguları kullanmaya devam ediyor. Afrin için sefer görev emri, diyor. Suriye’de bir avuç çapulcu için mi koskoca Türkiye’de sefer görev emri istiyorsun. Sen cumhurbaşkanı olacaksın diye milletin duygularıyla böyle oynanır mı? Ordu bu şekilde itibarsız hale getirilir mi? Türkiye’nin ordusu dünyanın en büyük ordularından bir tanesidir. Suriye’de bir avuç çapulcuyla ilgili, Suriye’nin kendi itibarsız gücüyle ilgili Türkiye’nin ordusu değil sadece Türk ordusunun belli bir tugayı yeterlidir” diye konuştu.

“ELBETTE GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özkoç, “İttifak teklifi yarın komisyonda görüşülecek. Sizin yaptığınız simülasyona göre de 7 milletvekilini kaybettiğiniz söyleniyor?” denmesi üzerine, “Bizim böyle bir hesabımız yok. Türkiye’de bizimle birlikte güç birliği yapacak farklı siyasi partilerden görüşleri olan ancak yurdunu ve memleketini seven, birlikte güç birliği ile bu kirli ittifakı yok etmek isteyen çok büyük bir kitle vardır. Sadece ve sadece kendi siyasi ikballeri için Türkiye’nin geleceğini yok etmek isteyenlere karşı biz bu güç birliğinden yana olacağız. Memleketini seven, memleketini düşünen, sadece kendi siyasi ikballerini değil vatanın ve milletin geleceğini düşünen bu insanlarla elbette ki oturacağız, güç birliği yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’NİN PLANI

İttifak teklifine karşı CHP’nin tavrının ne olacağına ilişkin soruya da Özkoç, şu yanıtı verdi:

“Bu kirli ittifaka karşı ilk önce Genel Kurul’da CHP çok net bir tavır koyacaktır. Bu arada bu kirli ittifaka karşı çıkan diğer siyasi partilerimizle görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Sivil toplum örgütleriyle, sendikalarla, meslek odalarıyla, buna karşı çıkan tüm bileşenlerle bir araya geleceğiz. Burada bir güç birliği elde etmeye çalışacağız.”

“NE ZAMAN İSTİYORSANIZ O ZAMAN SEÇİM, BİZ HAZIRIZ”

Erken seçim tartışmalarının hatırlatılması üzerine ise Özkoç, “Erken seçimle ilgili Genel Başkanımız çok net bir şekilde ifadede bulundu, hodri meydan, yarın seçim yarın seçim, bir ay sonra seçim bir ay sonra seçim. CHP erken seçimden korkan bir siyasi parti değil.  Ne zaman istiyorsanız o zaman seçim. Biz hazırız” diye konuştu.

“CHP’nin yarın Anayasa Komisyonu’ndaki tavrı ne olacak?” sorusuna da Özkoç, “Yarın saat 11.00’de Anayasa Komisyonuyla beraber Grup Yönetimi bir araya geleceğiz, Grup Başkanvekillerimizle beraber. Biz bu ittifakın, uyum yasaları adı altında getirilen bu ucubeye karşı kesinlikle hayır diyeceğiz” yanıtını verdi.

“AKP KENDİ EVLATLARINI YEMEYE DEVAM EDECEKTİR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu helallik istedi, siz hakkınızı helal ediyor musunuz?” sorusu üzerine Özkoç, “Biz her zaman kul hakkını kendi içimizde affederiz ama milletimiz affeder mi, milletimiz böyle bir şeyi bağışlar mı onu bilmiyorum” dedi. Özkoç, “Sizce bu bir kabine revizyonuna mı işaret ediyor?” sorusuna ise, “Ben sadece Süleyman Soylu’nun değişeceğine inanıyorum. İstifa etmesi zaten gerekiyordu, istifa edecektir ve gidecektir diye düşünüyorum. AKP kendi evlatlarını yemeye devam edecektir” yanıtını verdi.

TÜZÜK KURULTAYI

CHP’nin Tüzük Kurultayına ilişkin de Özkoç, “Daha da sadeleştirilmesi, daha anlaşılır hale gelmesiyle ilgili bazı değiştirmesi gereken tüzükte maddeler vardı ama bunu olabildiğince şeffaf yapmak istiyoruz. Ana taslağı dağıtacağız. Hem il başkanlarının hem belediye başkanlarımızın hem milletvekillerimizin hem Parti Meclisi üyelerimizin herkesin örgüte mensup herkesin görüşü alınacaktır”diye konuştu.

“Tüzük değişiklikleriyle birlikte partiler arasında ittifaka izin veren bir düzenleme olacağı iddia ediliyor, doğru mu?” sorusu üzerine ise Özkoç, “Bizim tüzük değişikliğimiz tamamen bizim içişlerimizle ilgilidir. Tabii bu arada Türkiye’de değişen yasalar olacaksa bu yasalara karşı da tedbir alacak İçtüzük değişikliklerini yerine getirebiliriz” değerlendirmesini yaptı.

“İLKELER DOĞRULTUSUNDA SİYASİ PARTİLERLE KUCAKLAŞIRIZ”

“AKP ve MHP ittifaklıyla birlikte CHP’nin bir kalanlar ittifakıyla diğer partilerin de Meclis’e girmesinin önünü açacağı belirtiliyor, ne diyorsunuz” sözüne Özkoç, “Kötü komşu adamı mal sahibi yaparmış. 'Bu baraj sistemi ortadan kalkmalıdır' dedik ama olmadı. Biz bütün kollarımızı, bütün yüreğimizi Türkiye’nin geleceğine açtık. Bütün bu siyasi partilerle kucaklaşırız ancak ilkeler doğrultusunda. Bu ilkeler de Türkiye’nin kırmızı çizgileridir, o çizgiler doğrultusunda” dedi. “Yani bir ittifak olabilir mi” sorusuna da Özkoç, “Güçbirliği olabilir” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.