Öne Çıkanlar Covid19 gündem Kuşadası Belediyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer vodafone Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz

CHP’li Özkoç: Seçimlerin İptal Edilmesini İstemiyoruz

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, partisinin AYM’ye yaptığı başvuruya ve "seçimlerin iptal edilebileceği" iddialarına ilişkin, “Biz seçimi iptal edin demiyoruz. Yarın orada alınacak karardan bir tek beklentimiz var, seçimi güvenli kılın. Seçimleri iptal etmelerini asla ve asla istemiyoruz” dedi.

Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TRT Kanununa dikkat çeken Özkoç, “TRT 14-24 Mayıs arasında cumhurbaşkanı adayı olan Tayyip Erdoğan’ı 28 saat 28 dakika vermiş. Muharrem İnce’yi ise 2 saat 51 dakika vermiş. Adalet bunun neresinde? Bugünden itibaren RTÜK üyelerimiz YSK’ya başvuracaklar ve suç duyurusunda bulunacaklar, yasalara uymadıkları gerekçesiyle TRT’ye ceza verilmesini talep edecekler” dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özkoç, “Yarın Anayasa Mahkemesi sizin başvurunuzu görüşecek, seçimlerin iptali söz konusu olabilir mi?” sorusu üzerine, “Biz seçimi iptal edin demiyoruz. Biz iptal beklemiyoruz. Biz devam etmek istiyoruz. Yarın orada alınacak karardan bir tek beklentimiz var, seçimi güvenli kılın. Seçimi güvenli kılmayan yasalarla ilgili tedbirleri alın” dedi.

“SEÇİMİ ERTELEYEBİLİRLER”

“Sizin başvurunuzda temsilde adalet ilgili de bir bölüm var, eğer haklı bulunursanız seçimin iptali gerekiyor” denmesi üzerine ise Özkoç, “Yok. Biz baktık. Hukukçularımıza da soruyoruz. Tamamen bu konuyla ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. Eğer bu yasal düzenlemeler yapılırsa burada herhangi bir sıkıntı görmüyoruz” diye konuştu. “Ne zaman yapılacak?” sorusuna da Özkoç, şu yanıtı verdi:

“Herhalde seçim öncesinde. Seçim ertelenebilir arkadaşlar. Yani erteleyebilirler. Eğer diyorlarsa ki '3 ay, 4 ay sonrasına biz böyle yapacağız', böyle bir erteleme kararı çıkıyorsa, böyle bir kararı çıkartabilirler. Ben hukukun üstünde nasıl yapılacağını, ne yapılacağını söyleyemem ama seçimi iptal etmek başka bir şeydir. Bir ay yasal düzenlemeleri yerine getireceğiz, bunlar gerçekten yasalara aykırı düzenlemelerdir, eşit şekilde yarışmanın önünü kesen düzenlemelerdir, AKP parlamentoda sayı çoğunluğuyla ilgili böyle bir karar almıştır, bunun yasal düzenlemesi için 15, 20, 30 gün, böyle bir zaman içerisinde bu düzenleme yapılıp seçimlere devam edilecektir diyebilirler.O onların takdiri tabii ki ama biz bu seçimlerin kesinlikle güvenli bir seçim olmasını talep ettiğimiz için müracaat ettik. Seçimleri iptal etmelerini asla ve asla istemiyoruz.”

Özkoç, “Pensilvanya tartışması devam ediyor, ne diyorsunuz?” sorusuna da “Muharrem İnce kanıtlayamayacağı hiçbir şeyi bugüne kadar meydanlarda söylemedi. Kiminle gitti belli, nasıl görüştüğü belli, ne zaman görüştüğü belli” yanıtını verdi.

“Cumhur ittifakı dışında kalan partilere yönelik Bizans benzetmesini, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna üzerine ise Özkoç, “Bu bir hainliktir. Hain bir anlayışın ürünüdür” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.