Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gürer vakıfbank

CHP'li Sarıbal: “Yeni Milli Eğitim Müfredatı Türkiye’yi Çağdaş Dünyadan Koparacak”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından kamuoyuna açıklanan 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak müfredata yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamasında “Bu müfredat laik bilimsel eğitime meydan okumadır, kabul edilemez” tepkisinde bulundu.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yaptığı açıklamada “Yeni müfredatta yapılan ve bilimsel eğitim anlayışıyla çelişen çok sayıda değişikliğin Türkiye’yi çağdaş dünyadan koparacak özellikler taşıdığını” belirtti.
Müfredat oluşturulurken yapıldığı belirtilen saha çalışmasına ilişkin hiçbir ayrıntı kamuoyu ile paylaşılmamış, başta tarih dersleri olmak üzere büyük ölçüde dini ve milli öğelerle donatılmış bir müfredat oluşturulmuştur.

‘EVRİM TEORİSİNİN OLMAMASI SKANDALDIR’
Bilimin en temel gerçeklerinden birisi olan Evrim Teorisi’nin müfredattan çıkarılması başlı başına bir skandaldır.Evrim Teorisi, iktidarın özellikle 4+4+4 sonrasında hayata geçirdiği dindar ve kindar nesil yetiştirme projesine kurban edilmiştir.Türkiye bu hamlesiyle eğitimde bilimin evrensel değerlerine doğrudan cephe alarak, Suudi Arabistan’la aynı çizgiyi benimsediğini göstermiştir.
15 Temmuz darbe girişiminin eğitim müfredatına girmesi ve ulusal bayramlar arasında sayılması,Sosyal Bilgiler derslerinde Irak Kut’ülAmare Zaferi gibi bir olayın yer alması dikkat çekicidir.

‘LAİK EĞİTİM VE LAİK YAŞAMA MEYDAN OKUMADIR’
Türkiye’deki bütün eğitim kurumları, iktidarın ırkçı, mezhepçi, ayrımcı ve otoriter uygulamaları nedeniyle gerçek işlevlerinden hızla uzaklaştırılmıştır.Müfredat değişiklikleri, bir anlamıyla laik eğitim ve laik yaşama karşı meydan okumanın somut bir yansımadır.
Türkiye’nin bilimsel, demokratik, laik, demokrasi karşıtı öğeler içermeyen, sınav ve not sistemi üzerine kurulmayan bir müfredata ihtiyacı vardır.
Türkiye’nin mevcut eğitim politikasının temelinde laik-bilimsel eğitim anlayışından çok, eğitim sisteminin iktidarın ideolojik hedeflerine uygun olarak biçimlendirilmesi asla kabul edilemez. Laikliği “sakıncalı düşünce” ilan eden bu çağdışı zihniyete karşıbütün imkanlarımızla mücadele edeceğimiz bilinmelidir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.