Öne Çıkanlar Hakkari doğalgaz malatya Hadise Russia HAİNCE polis Hadis DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu haksız tahrik indirimi akdeniz üniversitesi abd

CHP’li Şevkin: “Daha Çok Can Kaybı Olmadan Önlem Alın!”

CHP Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Saimbeyli ile Feke ilçeleri arasında yaşanan feci kazanın sorumlularının hesap vermesi gerektiğini vurguladı.


Heyelan nedeniyle 4 genç öğretmenin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Dr. Şevkin, “Heyelan ve deprem bölgesinde yıllardır kazalar oluyor. Dağlardan, tepelerden kaya düşmesi hızını kesmiyor. Yollar kapanıyor ancak sorumlular olayları görmezden geliyor” dedi.


SAİMBEYLİ DEPREMLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde, Himmetli İlk ve Ortaokulu'nda görevli öğretmenler Pınar Kılıç, Dilek Altıparmak, Ümmühan Dilbilir ve Rahime Topak'ın bulunduğu otomobilin üzerine Saimbeyli-Feke ilçesi yolunda heyelan nedeniyle kaya düştüğünü ve genç öğretmenlerin feci şekilde hayatını kaybettiğini vurgulayan Dr. Şevkin, 6 Şubat depremlerinden bu yana Saimbeyli’de sürekli deprem olduğuna işaret etti.

“YILLARDIR KAZA OLUYOR, ÖNLEM ALINMIYOR”

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bölgede yüksek yerlerdeki kayaların yollara düştüğünü anımsatan ve uzun bir süre yolların kapandığını kaydeden Dr. Şevkin, önlem almayan sorumlular hakkında yasal sürecin başlatılması gerektiğini dile getirdi.

Bölgede her an yollara düşecek çok sayıda kayanın olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “6 Şubat’tan bu yana bölgede herhangi bir risk analizi yapılmadığını görüyoruz. 6 Şubat’tan bugüne sürekli artçı depremlerin yaşanıyor ve bu depremler heyelan ve kaya düşmesini tetikliyor. Yaşanan artçı depremler sonrası oluşan heyelan ve kaya düşmesi nedeniyle sık sık  yolların saatlerce kapandığının bilinmesine rağmen bir türlü önlem alınmıyor. İnsanlarımız göz göre göre ölüme terk ediliyor. Türkiye’nin bir deprem, doğal afet ve heyelan ülkesi olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Saimbeyli-Feke arasında daha önce de bir çok kez kaya düşmesi sonucu kazalar yaşandı. Bilimin ve tekniğin ışığında ilerlemek zorundayız. Böyle davranmazsak ne yazık ki daha çok insanımız göz göre göre hayatını kaybedecek. Yetkilileri bir an önce önlem almaya ve feci kaza nedeniyle sorumlularla ilgili gerekli yasal sürecin başlatılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.