Öne Çıkanlar galatasaray Kuşadası Belediyesi Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 konser

CHP’li Şevkin: “Zamlar Vatandaşı Canından Bezdirdi”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, taksicilerden sonra dolmuşçu esnafıyla bir araya geldi. Esnafın derdiyle dertlenen Dr. Şevkin, “Her gün akaryakıta yapılan zamlar vatandaşı canından bezdirdi” dedi. Vatandaşın, markete, manava gidemediği gibi artık dolmuşa da binemediğini dile getiren Dr. Şevkin, yolcu ve yük taşımacı esnafının da tıpkı vatandaşlar gibi hayat pahalılığına yenik düştüğünü ifade etti.


Adana Seyhan ilçesi Hadırlı Mahallesi’ndeki dolmuşçu esnafını ziyaret eden Dr. Şevkin, esnafın sorunlarını dinledi.


“KASKOMUZ YOK, İFLAS ETMİŞ DURUMDAYIZ”


CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’e sorunlarını anlatan Özbirlik Dolmuş Durağı Başkanı Ali Özçay, “Bindirecek yolcu bulamıyoruz. 1 lira olan parça 1000 lira oldu. Sıkıntılarımız büyük, taşıyacak yolcu da bulamıyoruz artık. Dolmuşçu olarak iflas etmiş durumdayız” dedi.


Özçay, kredi de çekemediklerini belirterek, yüzde 4,5 olan faiz oranının yüzde 12 olarak düzenlendiğini söyledi. Özçay, yedek parçalarının artan fiyatlarını da aktararak, 3 bin lira olan kompresör fiyatının 8 bin liraya yükseldiğine dikkat çekti. Geçen yıl 6 bin lira olan sigorta fiyatlarının ise 12 bin liraya yükseldiğini kaydeden Başkan Özçay, KASKO fiyatlarının da olağanüstü arttığını ifade ederek, hiçbir dolmuşçunun KASKO yaptıramadığını vurguladı.


“HERKES ÖĞRENCİ KİMLİĞİ ALMAYA ÇALIŞIYOR”


Yurttaşların dolmuşa binemediğini, binenlerin de öğrenci kimliği alarak dolmuşa binmeye çalıştığını ifade eden Özçay, “Herkes dışarıdan öğrenci kimliği almak istiyor. Dışarıdan alabiliyorlar ve hepsi bize zarar olarak dönüyor. Yatlara mazotu ucuz olarak verirken, dolmuşçulara, servisçilere, kamyonculara neden verilmediğini anlamıyoruz. Biz bunun bize de verilmesini istiyoruz” diye konuştu.


“ESNAFA UYGUN FİYATTAN MAZOT VERİLSİN”


Dolmuşçu Sedat Hallaçoğlu ise esnafa mazotun uygun fiyattan verilmesini isteyerek, “Aynı sıkıntılar tarımda da var, taksici, servisçi kardeşlerimizde de var” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.