Öne Çıkanlar galatasaray deprem erdoğan gündem başlıkları çin recep tayyip erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu türk telekom CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

CHP'li Sındır: İktidar Kendisini Eleştiren Herkesi Damgalıyor

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “İktidar kendisini eleştiren, yanlışlarını gösteren herkesi terörist damgası adı altında susturma yoluna gitmektedir. Bu kabul edilebilir bir şey değildir” dedi.

Sındır, yaptığı açıklamada, akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy’un tutuklanmalarına tepki gösterdi. İktidarın terörü bahane ederek muhalefeti susturmaya çalıştığını bir kere daha gösterdiğini ifade eden Sındır, “Bağımsız yargının kalmadığını, hukukun iktidarın kontrolü altında olduğunu son yaşananlarla bir kere daha gördük. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, konuşmasının üzerinden saatler geçmeden mahkemenin üç akademisyeni tutuklama kararı alması ibretlik bir olaydır. Ülkemizde yargı talimatla çalışır duruma gelmiştir. Hukuk devletinin kalmadığını bir kere daha gördük. İktidar kendisini eleştiren, yanlışlarını gösteren herkesi terörist damgası adı altında susturma yoluna gitmektedir. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Kabul etmiyoruz” dedi.

-“BAŞBAKAN’IN SÖZLERİNİ HÜKÜMSÜZ KILDI”-

Akademisyenlerin tutuklanması olayının Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “terörle etkili mücadele edeceğiz, diğer yanda da demokrasinin standartlarını yükselteceğiz” sözlerini hükümsüz kıldığını belirten Sındır, “Üç akademisyenin tutuklanması olayı Başbakanın sözlerini hükümsüz kılmıştır. Akademisyenler düşüncelerinden, fikirlerinden ve ifadelerinden dolayı talimatla tutuklanıyorsa Sayın Başbakan’ın oturup düşünmesi gerekir. Buradan Sayın Başbakana Anayasa’nın 26. Maddesini bir kere daha hatırlatıyoruz” dedi.

-“ÜLKENİN HASSAS GÜNDEMİ GİZLİ AJANDALARA ALET EDİLİYOR”-

Sındır terörle etkin mücadele edilmesi gerektiğini vurgularken, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızın can güvenliği sağlamak, yasaları hakim kılmak için her türlü tedbirin alınması her demokratik devletin meşru tepkisidir. Ancak bazı düşünce ve düşüncenin ifadesi eylemini terörle mücadele kapsamına alıp da vatandaşları tutuklamak, yargılamak ve tutuklamak demokrasi değildir. İktidar eleştirilerden ve basının denetiminden kurtulmak için anti demokratik yollar kullanamaz. Kullanırsa da bunun adı demokrasi olamaz. İktidarı derhal bu tür uygulamalara son vermeye çağırıyoruz. Ülkemizin hassas gündemini kendi gizli ajandalarına alet etmesine şiddetle karşı çıkıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.