Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer çin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi

CHP’li Tanal’dan Uzman Erbaşlar İçin Teklif

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, uzman erbaşlara beylik tabanca taşıma yetkisi verilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, açık hedef haline geldikleri gerekçesiyle uzman erbaşlara beylik tabanca taşıma yetkisi verilmesi teklifinde bulundu. Kanun teklifi veren Tanal, “Beylik silahı taşıma yetkisi olmadığı için silahsız hareket eden, bu sebeple de teröristlerce şehit edilen uzman erbaşlarımız, açık hedef haline geliyor” dedi.

Tanal, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdi. Uzman erbaşlar, sivil hayatta, alışveriş yaparken, sokakta gezerken, ailesinin, çocuğunun yanında açık hedef haline gelerek hain terör örgütleri tarafından sırtından vurularak şehit ediliyor. Kendilerini koruyabilmeleri amacıyla kanun teklifi veren Tanal, Uzman Erbaşların sesi oldu. Tanal, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Kanunda beylik tabancaya ilişkin bir düzenleme yok. Uzman erbaşların beylik tabanca bulundurabilmesi hayati öneme sahiptir. Uzman erbaşlarımız görevlerine henüz başlamadan, görev yapacağı yere giderek, evini kurma telaşıyla kiralık ev bakarken ya da lojman alma işlemlerini gerçekleştirirken açık hedef haline gelmektedir. Bu süreçte, beylik silahları verilmeyen uzman erbaşlarımızın can güvenlikleri sağlanamamaktadır. Teröristlerce açık hedef olarak görünen ve beylik silahı taşıma yetkisi bulunmadığı için silahsız hareket eden, bu sebeple teröristlerce şehit edilen uzman erbaşlarımızın, açık hedef olmaktan korunması için 3269 sayılı yasada değişiklik yapılmalıdır. Bu sorun, uzman erbaşlarımıza ilk atandıkları yere gitmeden önce beylik tabanca tahsisi yapılarak çözüme kavuşturulacaktır. Beylik tabancalarını görevdeyken ya da görevde değilken, resmi veya sivil kıyafetle görünmeyecek şekilde taşıma imkânı, ilgili kanuna eklenmelidir.”

Hain terör örgütlerinin her fırsatta güvenlik güçlerimizi şehit etmek için fırsat kolladığını belirten Tanal, “Uzman erbaşlarımızın kendi can güvenliğini sağlamalarının yolunu açabilirsek açık hedef haline gelmeyeceklerdir. Hükümet, bu kanun teklifini, muhalefetin verdiği bir kanun teklifi olarak değerlendirmemeli, askerlerimizin can güvenliğini sağlayacak bir kanun teklifi olarak değerlendirmeli” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.