Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları vodafone Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi obezite

CHP’li Tanrıkulu Çocuk ve Kadınların Fuhuşa Sürüklenmesini  Meclis’e Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Başbakan Binali Yıldırım’a, “ 2002 - 2016 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre kaç çocuk ve kadın fuhuşa sürüklenmiştir? Çocuk ve kadınlardan kaçının yardım çağrısına Devlet el uzatmıştır?” sorularını sordu.

CHP’li Tanrıkulu, kaçırılan, fuhuşa sürüklenen çocuk ve kadınlar hakkında Başbakan Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Tanrıkulu verdiği önergede çocuklarını kaçırdıkları kadınlara şantaj ya da şiddet yoluyla fuhuş yaptıran, 14 yaşındaki kız çocuğu ve babasının yönettiği ileri sürülen fuhuş çetesinin çökertildiği haberlerinin basına yansıdığını belirterek, “Fuhuş görüşmeleri için tahsis edilen telefona kız çocuğunun operatörlük yaptığı ve çetenin polise yakalanmamak için kadına 'boya', fuhuş parasına 'taksi parası',  internette hazırlanacak escort sitesi için de 'ışıklı pano değişimi yapılacak' gibi şifreli kelimeler kullandıkları iddialar arasındadır” ifadelerine yer verdi.

Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:
“Bahse konu fuhuş çetesi ile bağlantılı olan kaç kişi gözaltına alınmıştır, kaç kişi tutuklanmıştır?
Serbest bırakılan kişiler hangi gerekçelerle serbest bırakılmıştır?
14 yaşındaki kız çocuğu ve babasının akıbeti nedir?
Son 10 yılda Türkiye genelinde illere göre toplam kaç fuhuş çetesi çökertilmiştir?
Son 10 yılda Türkiye genelinde illere göre toplam kaç çocuk fuhuşa sürüklenmek amacıyla kaçırılmıştır?
Son 10 yılda Türkiye genelinde illere göre toplam kaç çocuk kaçırılarak aile bireyleri şantaj ya da şiddet yoluyla fuhuşa sürüklenmek istenmiştir?
Kaçırılan ya da fuhuşa sürüklenmek istenen çocuklara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ne tür destek sağlamıştır? Sağlamadıysa, bu durum nasıl gerekçelendirilmektedir?
2002 - 2016 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre kaç çocuk (erkek ve kız çocuk olmak üzere) ve kadın fuhuşa sürüklenmiştir? Çocuk ve kadınlardan kaçının yardım çağrısına Devlet el uzatmıştır?
Çocuk ve kadınların fuhuşa sürüklenmesinde Türkiye dünya genelinde kaçıncı sıradadır?”
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.