Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları ekonomik güven endeksi mardin Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iha ukrayna Hizmet İthalatı Kayaş

CHP’li Tanrıkulu’nun Şok Cemaat İddiası

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Bakanlıklar paylaşıldı cemaatler arasında. Şimdi FETÖ denilen cemaat dışında kamuda örgütlenen başka cemaatler olduğunu bilmiyor muyuz, biliyoruz. Ve bunlara bu hükümet bugün dahi güvence veriyor. ‘Bizim hedefimizde sadece Fetullah Gülen cemaati vardır, FETÖ cemaati vardır, onun dışında kimse yoktur’ diye güvence veriliyor” iddiasında bulundu.

Tanrıkulu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Darbe ile mücadele darbecilerle mücadelenin insan haklarına, hukuka, adil yargılama ilkelerine saygılı bir biçimde yürütülmesi lazım” dedi.

‘’Şırnak ve Hakkari’nin İl Olmaktan Çıkarılması Yanlıştır’’

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek torba kanun tasarısına işaret eden Tanrıkulu, “Şırnak ve Hakkari’nin il olmaktan çıkarılması da son derece yanlıştır. Türkiye’nin bir bölgesindeki yurttaşlarımızı karşımıza alarak onların taleplerine aykırı bir biçimde daha çok siyasi saiklerle bir ilin ilçe yapılması doğrudan doğruya yurttaşlarımızı bu cumhuriyetten koparacak adımdır. Hükümetin, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Kurul’da görüşülecek bu hafta görüşülecek bu konuyu yeniden gözden geçirmesini ve Şırnak ve Hakkari’nin il olarak kalması için gerekli adımı atmasını bekliyoruz. Gerekirse Cizre ve Yüksekova, Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi 82 ve 83. il olurlar. Ama Şırnak ve Hakkari’nin il olmaktan çıkarılması son derece yanlış olur" diye konuştu.

’Kamu Örgütlenmesi Cemaatler Koalisyonuna Terk Edildi’’

Bir soru üzerine Tanrıkulu, “15 Temmuz’dan önceki durumdan öncelikle ders çıkarması gereken de bu hükümettir” derken şöyle devam etti:
“Bu hükümet döneminde maalesef kamu örgütlenmesi cemaatler koalisyonuna terk edildi.
Bakanlıklar paylaşıldı cemaatler arasında. Belli bakanlıklar bazı cemaatlere verildi. Belli bakanlıklar başka cemaatlere verildi. Şimdi FETÖ denilen cemaat dışında kamuda örgütlenen başka cemaatler olduğunu bilmiyor muyuz, biliyoruz. Ve bunlara bu hükümet bugün dahi güvence veriyor. ‘Bizim hedefimizde sadece Fetullah Gülen cemaati vardır, FETÖ cemaati vardır onun dışında kimse yoktur’ diye güvence veriliyor.
'O cemaatten temizledik başka cemaate verdik' anlayışının bu aşamadan sonra kamuda olmaması lazım.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.