Öne Çıkanlar adana Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan TOGG KPSS Uzaktan Eğitim AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz gazi babalar günü kuveyt türk anadolu eğitim sendikası YKS Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan

CHP’li Tezcan: Müteahhitlik Peşinde Miydiniz, Vatan Koruması Peşinde Mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’in Afrin harekatına ilişkin “Şehit verdik ama … oradaki ihalelerde büyük pastayı Türk müteahhitler alacak” sözlerine tepki gösterdi. Tezcan, “Bu söylenecek söz mü? Bu millete saygısızlık değil mi? Müteahhitlik peşinde miydiniz, vatan koruması peşinde mi? Şehitlerin kanına ayıptır” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantının gündemine ilişkin basına açıklamalarda bulunan Tezcan, TÜİK tarafından açıklanan 2017 büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Hesaplama yöntemleri değiştirilerek, Türkiye’nin “hormonlu” bir büyümeyle tanıştırıldığını ifade eden Tezcan, “Bu öyle bir tablo ki insan ‘nasıl büyüme’ diye sormadan edemiyor; dolar 4 liraya geldi, avro 5 liraya dayandı, işsizlik yüzde 11, enflasyon yüzde 12, 6. Benzin 6 liraya, mazot 5,5 liraya dayandı yani şoför, çiftçi, emekli, işsiz büyümeden pay alamamış, yoksulluk ortadan kalkmamış ama sözde büyüyoruz” dedi.

“HALÜSİNASYONLU BÜYÜME”

“Bu büyümenin kime ne faydası oldu” diye soran Tezcan, “Herkes biliyor ki ortada gerçek bir büyüme yok, halüsinasyonlu büyüme dönemiyle karşı karşıyayız. Rüya gördürüyorlar millete. Rakamları takla attırarak masa başında yaptıkları hesap oyunlarıyla büyüdüğünü ilan eden bir hükümetle karşı karşıyayız” diye konuştu.

“TOSUNCUK DÜZENİ”

Büyümeden pay verildiğinde asgari ücretin 2 bin liraya, ortalama memur maaşının 4 bin 986 liraya,  emekli maaşlarının da 2 bin 400 liraya çıkarılması gerektiğini belirten Tezcan, “Kime vereceksiniz bu büyümeyi? Bu büyüme Çiftlik Bank modeli büyümedir. Yarattıkları tosuncuk düzeninde Çiftlik Bank’taki tosuncuklar nasıl büyüdülerse bunların büyüme modelleri de borçla, yalanla, kandırmayla” dedi.

Tezcan, emeğin büyümeden aldığı payın yüzde 36,5’ten yüzde 34,5’e düştüğünü belirtirken, sermayenin büyümeden aldığı payın ise yüzde 47,1’den yüzde 49,7’ye yükseldiğini kaydetti.

“KAMU BANKALARININ SORUMLUSU KİM?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Her kötülüğün anası faizdir, faizin sorumlusu da kamu bankalarıdır” sözlerine de tepki gösteren Tezcan, “Peki kamu bankalarının sorumlusu kim ey Erdoğan, sensin. O zaman her kötülüğün anası sensin. Senin 16-17 yıllık iktidarında, kamu bankalarınca yurt dışına ödenen toplam faiz 150 milyar dolar, içeride ödediğin para 650 milyar lira. O zaman bütün bu kötülüklerin baş sorumlusu kendi ifadenle sensin, başka yerde arama” diye konuştu.

“VATAN İTTİFAKI GAYRİ MİLLİ İKTİDARI DEVİRECEK”

Çiftlik Bank’la ilgili verdikleri Meclis araştırma önergesini anımsatan Tezcan, “Bu tosuncuk düzenin araştırılmasından da korkuyorlar, kendi tosuncuklarına bulaşır diye korkuyorlar. Ortak mısınız, niye reddediyorsunuz? Tosuncuk düzenin diğer ayağı olan şeker fabrikalarını özelleştirerek de milletin alın teriyle biriktirdiği mal varlığını yeni tosuncuklara aktarmanın peşindeler. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı mücadelede bir vatan ittifakı, milli ittifak oluşmuştur. Bu milli ittifak gayri milli iktidarı devirecektir” dedi.

“BİR TARAFTA DARBECİLER, BİR TARAFTA ÇETE, BİR TARAFTA SİZ HESAP VERECEKSİNİZ”

15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağı tartışmalarına ilişkin ise Tezcan, “Genel Başkanımız açıkladığında, AK Parti Genel Başkanı rahatsız olmuş. Niye rahatsız oluyorsun, yalan mı? Darbenin siyasi ayağının tepesinde siz yok musunuz? Devlete FETÖ’yü siz yerleştirmediniz mi? Kumpas davalarının arkasındaki siyasi güç siz değil misiniz, HSYK’yı, adalet, içişleri bakanlıklarını, emniyeti bunlara teslim eden siz değil misiniz? Evet, darbenin siyasi ayağı sizsiniz, bunun önünü siz açtınız ve hesap vereceksiniz. Bir tarafta darbeciler, bir tarafta çete, bir tarafta siz hesap vereceksiniz. Bu suçun bütün ortakları hesabını verecekler” diye konuştu.

“SINIRI GÜVENLİĞİ HAREKATI MI, SİYASET VE TİCARET ARACI MI?”

Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başdanışmanı İlnur Çevik’in Afrin harekatına ilişkin sözlerine de tepki gösterdi. Harekatın “siyaset ve ticaret aracı” haline getirilmek istendiğini ifade eden Tezcan, şunları kaydetti:

“İlginç bir şımarıkla karşı karşıyayız; son dönemdeki açıklamalardan görüyoruz ki bu harekat, bir sınır güvenliği harekatı mı, yoksa ticaret ve siyaset aracı haline getirilmiş anlamakta zorlanıyoruz. Erdoğan çıkmış, partisindeki metal yorgunluğunun Afrin harekatıyla ortadan kalktığını söylüyor, utanmak gerekir bunu demek için. Sen şehadeti bu kadar siyasi nezaketsizlikle ayaklar altına alma hakkını nereden buluyorsun?

Şimdi danışmanı çıkmış ‘şehitlerimiz oldu ama’ diyor, müteahhitlikten bahsediyor. Yani biz bu harekata giderken TSK’nın en az kayıp vererek başarıyla çıkmasını temenni ederken, bunlar sanki ihale şartnamesi hazırlığı içindelermiş. Bu söylenecek söz mü? Bu millete saygısızlık değil mi? Müteahhitlik peşinde miydiniz, vatan koruması peşinde mi? ‘Terörle mücadele için mi, ihale kapmak için mi orada olmalıyız’ diyorsunuz, ayıptır, ayıp. Şehitlerin kanına ayıptır.”

“ORASI, TEMSİLİ ASKERİ ÜNİFORMALARLA ŞOV YAPILACAK YER DEĞİL”

Erdoğan’ın Hatay’da sınır birliklerini ziyareti sırasında askeri üniforma giymesiyle ilgili de Tezcan, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) üniforması hak edilince giyilir. Bu ülkenin kurucuları; Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa, Rauf Orbay onların hepsi hak ederek giydiler o üniformaları. Cumhurbaşkanlığı makamlığı şımarıklık makamı değildir. Davul-zurna çalarak gidip, TSK’nın vakarına yakışmayan, ciddiyetsiz tutumların yeri değildir orası. Orası şehitlerin kanının aktığı yerdir. Orası temsili askeri üniformalarla şov yapılacak yer değildir. Başta Erdoğan olmak üzere herkese ve bu tiyatro sahnesinin parçası olan Genelkurmay Başkanına diyoruz ki, bir an önce TSK’nın vakar ve ciddiyetine uygun davranın, Afrin harekatının başarısına gölge düşürmeyin” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.