CHP’li Tezcan: Provokasyonlar Bu Yürüyüşü Zayıflatamayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Provokatif eylemlere hiçbir şekilde karşılık vermeyeceğiz. Provokasyonlara teslim olmayacağız, provokasyonlar bizi korkutmayacak, provokasyonlar bu yürüyüşü zayıflatamayacak. Tam tersine her provokasyon yürüyüşün gücünü artıran bir müdahale niteliğine dönüşüyor” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, (MYK) geçen hafta olduğu gibi bugün de Adalet Yürüyüşü güzergahında toplandı. Düzce’nin İhsaniye ilçesinde yapılan MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Tezcan, “Biliyoruz ki bu yürüyüşün sonunda Genel Başkanımızın adalet istemi, adalet çığlığı İstanbul’da milyonlarla buluşacak” dedi.

9 Temmuz Pazar Günü Maltepe’de Miting

Yürüyüşün sonunda 9 Temmuz Pazar günü, saat 16:00’da Maltepe’de miting yapılacağını açıklayan Tezcan, “9 Temmuz Pazar günü, saat 16:00’da bütün Türkiye’de adalet isteği ve özlemi olanlarla büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz” dedi.

Adalet Sözcüsü Kılıçdaroğlu

Türkiye’nin artık bir adalet sözcüsü olduğunu ifade eden Tezcan, “Bu sözcü Kemal Kılıçdaroğlu’dur. 14 günlük sürece batığımızda, bu adalet yürüyüşünü en iyi tarif edecek iki kelime; cesaret ve umut olacaktır. Toplumun korkuya teslim olduğu bir dönemde adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü, cesareti tetiklemiştir. Artık korkuya teslim olan bir toplum yok, cesaretle yürüyor herkes. Bu yürüyüş umut yürüyüşüdür” diye konuştu.

“Provokasyon İhbarları Geliyor”

Yürüyüş boyunca çeşitli provokasyonlarla karşı karşıya kaldıklarını da belirten Tezcan, “Provokatif eylemlere hiçbir şekilde karşılık vermeyeceğiz. Bir, provokasyonlara teslim olmayacağız. İki, provokasyonlar bizi korkutmayacak. Üç, provokasyonlar bu yürüyüşü zayıflatmayacak. Tam tersine her provokasyon, yürüyüşe katılanları, izleyenleri daha fazla bileyip, bilinci çelikleştiren ve yürüyüşün gücünü artıran bir müdahale niteliğine dönüşüyor. Bu yürüyüşü provoke etmek isteyenler aciz kalacaktır. Bu noktada hem provokasyon ihbarları giriyor, hem provokasyonlara dönük girişimler var ama sükunetle, kararlılıkla, tahrike kapılamadan, tahrik etmeden yürüyüşü tamlayacağız” dedi.

Milletvekillerinden Güvenlik Desteği

Bu çerçevede yeni önlemler aldıklarını belirten Tezcan, milletvekillerinin de kortej güvenliğinde görev alacaklarını, şu anda 25 milletvekilinden bir ekip oluşturduklarını kaydetti. Tezcan, milletvekillerinin görevli kıyafetleri ve iletişim cihazlarıyla korteje eşlik edeceğini, gerektiği durumda sayının artırabileceğini de söyledi.

Protestoculara Seslendi: “Husumetimiz Yok, Neden Yürüyoruz Bir Düşünün”

Yürüyüş için belirlenen 12 maddelik temel kurallar metnini de bastırarak, dağıttıklarını ifade eden Tezcan, şöyle devam etti:
“Provokasyonlar var, destekler var, protesto eden vatandaşlarımız da var. Biz demokratik sınırlar içerisinde protesto etmenin de bir hak olduğu bilincindeyiz. Protesto eden vatandaşlarımız çok sayıda değil, sevindirici olan şudur; selamlayan ve destekleyenlerin sayısı, protesto edenlerin kat be kat üzerindedir ancak protesto eden vatandaşlarımıza da husumetle bakmıyoruz. Onlar bizim düşmanlarımız değil. Onlar için de yürüdüğümüz biliyoruz. Bugün siyasetin kamplaşma tuzağı içerisinde bunu görmüyor olabilirler ama yarın onlar da adalet ihtiyacını yakıcı bir şekilde hissettiklerinde, ‘evet, adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu bizim için de yürümüştü’ diyecekler.

O yüzden onlara bir husumetimiz yok ama bir tavsiyemiz var. Oturup bir kere düşünsünler; CHP Genel Başkanı, 420 kilometrelik yolu yürümeye karar vermiş, bütün konforundan vazgeçmiş, parlamento sınırları içinde derdini anlatamamış belli, Başbakan’la oturmuş konuşmuş, anlatamamış, bütün bunlardan sonra 420 kilometrelik yolu tek bir sözle yürüyor ‘adalet’ diyor. CHP demiyor, ‘AKP iktidarını yıkacağım’ demiyor. Bir polemik diliyle yürümüyor, ‘adalet’ diyor. Bir düşünün, neden? Bu kadar konforu bırakıp, 35 derece sıcağın altında ya da fırtına, yağmurun altında bir ana muhalefet partisi genel başkanı niye yürür? Bütün Türkiye, dünya bunu düşünüyor. Siz de bir oturun düşünün. Düşündüğünüzde inanıyoruz ki siz de anlayacaksınız bu yürüyüşün ne kadar kutlu bir yürüyüş olduğunu.”

İstanbul'daki Mitingle Bitmeyecek

Tezcan, hükümete de “Bu yürüyüşün bir tane sebebi ve anlamı vardır, adaleti yok ettiniz. Yok ettiğiniz adaleti arıyoruz. Yok ettiğiniz adalet için kendi bedenimizi, kilometrelerce yol yürüyerek bir zorluğun altında bu mücadeleye yatırdık” diye seslendi.
Bugüne kadar 241 km yol yürüdüklerini, yaklaşık 179 km daha yollarının olduğunu belirten Tezcan, “Tabi ki bu yürüyüş 9 Temmuz günü İstanbul’daki mitingle bitmeyecek. Bir yeni yürüyüşten bahsetmiyorum ama bu mücadele adaleti kazanıncaya kadar devam edecek” dedi.
 
“Kartvizitlerini Bırakmışlar”

Gazetecilerin soruların da yanıtlayan Tezcan, kamp alanına gübre dökülmesi olayıyla ilgili, “Onlar kartvizitlerini bırakmışlar oraya, gördüğümüz o. Önce şunu bir ayıralım, Düzceli vatandaşlarımızı bu çirkin provokatif eylemden ayırıyoruz. O aslında bize bir hakaret olmasının ötesinde, Düzce halkına yapılmış bir hakarettir, saygısızlıktır” dedi.

Kamyonuyla gübre döken söz konusu kişinin, bir siyasi aidiyeti olup olmadığını konusunda bir spekülasyon yapmak istemediğini belirten Tezcan, “Ama bu yürüyüşten çok rahatsız olup bunu ulu orta ifade edenler, bu tip provokatif eylemlere bilerek ya da bilmeyerek pozisyon hazırlayanlardır. O yüzden iktidara çok büyük sorumluluk düşüyor. Provokatif eylemlerin önünü açacak ifadelerden kaçınmak iktidarın sorumluluğundadır” diye konuştu.

“İktidarlar Fırsat Vermediği Sürece Mafya Babaları Tehdit Edemez”

“Son dönemlerde mafya babaları beyanatta bulunma yarışına girdiler” diyen Tezcan, “İktidarlar fırsat vermediği sürece mafya babalarının rahat rahat tehdit edip konuşabilmeleri pek mümkün değildir. Ama biliyoruz ki mafya babalarının iktidar güzellemesi yaparak, muhalefeti kan akıtmayla tehdit ettiği bir süreçten geçiyoruz” dedi.

Mermi Bulunması: “Bu Saldırılara İtibar Etmiyoruz”

Yürüyüş yolunda, yerde mermi fark edilmesiyle ilgili de Tezcan, Kılıçdaroğlu’na daha önce de benzer tehditler yapıldığını belirterek, “Mermi değil, oraya otomatik tüfek de atsalar bizi korkutmaya güçleri yetmeyecek. Kararlılığımız devam edecek. Bu tehditlere, şantajlara pabuç bırakmayacağız. Biz bu yola çıkarken tehditlerin sayısını, niteliğini düşünerek yola çıkmadık. O nedenle bu saldırılara itibar etmiyoruz” diye konuştu.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.