Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan gündem başlıkları hatay PUBG MOBILE chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

CHP’li Tezcan: Sokaklarda Demokrasi Aranabiliyorsa Adaletin Aranabildiğini de Anlamalılar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Adalet Yürüyüşü için akla gelmedik şeyleri söyleyenlerin, sokaklarda demokrasi nöbeti tutma ihtiyacı hissetmeleri önemli bir gelişmedir. Demek ki sokaklarda demokrasi aranabiliyor, o zaman sokaklarda adaletin aranabildiğini de anlamaları gerekir” dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Adalet Yürüyüşü’nün 19. Gününde, Kocaeli Kartepe Uzunçiftlik Mevkiinde toplandı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından basına açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, PM’nin gündemine ilişkin bilgi verdi.

Toplantıda, Adalet Yürüyüşü ve yürüyüşün sonunda, İstanbul Maltepe meydanında, 9 Temmuz Pazar günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek mitingin değerlendirildiğini söyleyen Tezcan, “9 Temmuz Pazar günü bütün yurttaşlarımızı Maltepe’de bekliyoruz. Bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanından yürüyüşümüze çok güçlü katılımlar var. Herkese teşekkür ediyoruz ama halkımızın Maltepe meydanına özel bir ilgi ve çaba göstermesini bekliyoruz. Bu çerçevede güçlü bir ‘adalet’ sesi Maltepe’den yükselecek” dedi.

Mitingte de Sadece ‘Adalet’ Pankartları ve Türk Bayrağı Olacak

Bu yürüyüşün bir parti yürüyüşü olmadığını ifade eden Tezcan, “Bu yürüyüşte parti flamaları, afişleri, pankartları yok. Tek bir pankartımız var, adalet. Maltepe meydanında da sadece ‘adalet’ pankartlarımız olacak ve toplumun her kesimi bu orta nokta etrafında buluşacak. Tek bir sloganımız var, ‘hak, hukuk, adalet’. Güzargah boyunca bütün vatandaşlarımızın buna dikkat ediyor olmasından mutluyuz. Pazar günü de dikkat edeceklerine inanıyoruz, oraya adalet isteyen davetlidir. Türk bayrağı dışında bayrağımız olmayacak. Adalet pankartı dışında pankartımız olmayacak, ‘hak, hukuk, adalet’ sloganı dışında sloganımız olmayacak” diye konuştu.

“Adalet Buluşması, ‘Hayır’ Buluşmasından Daha Geniş Bir Kesimi Kucaklayacak”

PM’nin Adalet Yürüyüşü’nün önemini her boyutuyla değerlendirdiğin belirten Tezcan, şöyle devam etti:
“16 Nisan referandumunda bir ‘hayır’ buluşması yaşadık, bu ‘hayır’ buluşması çok geniş bir kesimi kucaklamıştı. Adalet buluşması, ‘hayır’ buluşmasından daha geniş bir kesimi kucaklayacak. Yani sadece ‘hayır’ diyenlerin buluştuğu bir nokta değil, adalet platformu, 16 Nisan’da ‘evet’ diyenlerin de buluşabileceği ortak bir platform ve zemindir. ‘Asıl olan adalettir’ diyen ve adalet isteği içerisinde olan herkesi kucaklayacak bir yeni, bir büyük, bir geniş platform Türkiye’nin önünde duruyor. Bu yürüyüş, böyle bir platformun kapısını açtı ve 9 Temmuz İstanbul Maltepe buluşması, bu büyük platformu hem tarihte hem de geleceği kurma noktasında tescilleyecek bir buluşma olacak.”
Tezcan, yürüyüşü provoke etmeye, dağıtmaya dönük adımlarla ilgili duyumların geldiğini belirtirken, buna karşı azami hassasiyet gösterileceğini, güzergah boyunca belirlenenlerin dışında başka pankart ya da sloganlara müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

“Halkın 15 Temmuz’unda Demokrasi Var”

Önümüzdeki haftanın 15 Temmuz’un da yıldönümü olduğunu anımsatan Tezcan, “Biz, iki 15 Temmuz olduğunu biliyoruz. Birisi halkın 15 Temmuz’u. Diğeri sarayın 15 Temmuz’u. Halkın 15 Temmuz’unu sarayınkine feda etmeyeceğiz. Halkın 15 Temmuz’unda demokrasi var. Saray’ın 15 Temmuz’u ise bastırılan darbe girişimini fırsat bilerek 20 Temmuz OHAL darbesini gerçekleştirdi ve Türkiye bugün adaletin katledildiği noktaya geldi. Biz halkın 15 Temmuz’una sahip çıkmaya devam edeceğiz. Demokrasi özlem ve isteğini yükseltmeye devam edeceğiz. Halkın 15 Temmuz’unda adalet düşüncesi de vardır, bu çerçevede, bizim bu yürüyüşümüz aslında halkın demokrasi özlemiyle de buluşacak” diye konuştu.

Demokrasi Nöbeti Yanıtı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tezcan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, 15 Temmuz’u anma etkinliklerinde “Demokrasi nöbeti” başlatılacağı açıklamasını şöyle değerlendirdi:

“Demokrasi nöbeti güzel bir şey ama halkın 15 Temmuz’unu yok edip sarayın 15 Temmuz’unun darbeci anlayışı çerçevesinde bir nöbet organizasyonundan demokrasi çıkmaz. Gerçek anlamda 15 Temmuz’unu temsil edecek demokrasi nöbetlerinden biz memnun oluruz.
Sayın Erdoğan’ın ya da Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün demokrasi nöbeti çağrısı yaparken, adalet nöbetini de gündemlerine almalarını tavsiye ederiz. Adalet Yürüyüşü için akla gelmedik şeyleri söyleyenlerin, sokaklarda demokrasi nöbeti tutma ihtiyacı hissetmeleri önemli bir gelişmedir. Demek ki sokaklarda demokrasi aranabiliyor, o zaman sokaklarda adaletin aranabildiğini de anlamaları gerekir.
Demokrasiyi katledenlerin, ‘demokrasi nöbeti’ çağrısı yapmalarının takdirini de sevgili milletimize, halkımıza bırakıyorum.”

Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nu Ziyaret Edecek

Tezcan, soru üzerine, Kılıçdaroğlu’nun tutuklu bulunan İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etmesinin gündemde olduğunu belirterek, ziyaret tarihinin netleşmediğini, 10 Temmuz Pazartesi günü ya da daha önce olabileceğini söyledi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.